25km met de bus. Heiloo - Midlum (Harlingen) 120km

Nederland, Midlum

En waar was ik exact 2 jaar geleden?
Juist ja, toen was ik aangekomen op het Sint Pietersplein in Vaticaanstad.
Wat gaat de tijd snel. En net als toen geniet ik nu ook weer van het fietsen.

Vandaag een rustige fietsdag gehad.
Vanmorgen begonnen met een uitgebreid ontbijt in de Western hut. De mevrouw had echt haar best gedaan. Ze was er om half 9. Eerder kon niet omdat de bakker om 8 uur open gaat. Dus vers brood met diverse soorten kaas, vlees, aardbeien, yoghurt..
Na het ontbijt en weer de tassen ingepakt te hebben fietsen we om half 10 weer terug naar Egmond aan den Hoef en pakken daar de route weer op. Al snel fietsen we door de uitgestrekte duinen met nauwelijks andere fietsers of wandelaars.
Ergens voor Schoorl was het fietspad afgesloten. Het was dus erg rustig maar toevallig op dat moment komt er een lokale fietser en die vertelde dat er 3 tractoren het fietspad aan het schoonmaken zijn omdat de duin is gaan wandelen. Er moest dus een andere route genomen worden.
Met het omrijden kom je dan op andere plaatsen dan normaal. Bij Schoorl zijn we langs de bekende klimduin gekomen. Mogelijk dat enkele deze herkennen.
Uiteindelijk na vele kilometers is weer de route opgepakt en zijn we richting Den Helder gegaan.
Bij Den Helder is Texel goed te zien en waar je niet omheen kunt is natuurlijk het veerpont en ook de rij auto’s met vnl caravans er achter die naar Texel gaan.
Het is leuk om daar te fietsen over de weg die we anders rijden met de auto om naar Texel te gaan. Op de fiets beleef je het anders dan in de auto.
Na geluncht te hebben in het centrum zijn we vertrokken richting Den Oever om naar Friesland over te steken via de Afsluitdijk.
Tot zeker half 2022 is de Afsluitdijk afgesloten voor fietsers. Men is met renovaties bezig. De auto’s kunnen nog wel er over maar dan over een gedeelte met versmalde rijbaan.
Nu rijd er een fietsbus die gratis is. De bus was er iets over 4 om uiteindelijk om half 5 te vertrekken.
Onze fietsen konden we er al inzetten en de chauffeur vroeg of wij op de bus wilde letten als hij even naar de supermarkt ging.
Ohwja, het waaide vandaag best hard. Maar dat was niet zo erg. De wind hadden we mooi in de rug. Dat was prima. Ik had nog een jong stel gesproken die vanuit Friesland uit de bus kwamen en die hadden 70km wind op de kop gehad. Een camping pakken in Julianadorp met nog 25km te fietsen deden ze maar niet.

Nu is de overnachting in Midlum wat aan de rand van Harlingen ligt.
We hebben de helft van de boven verdieping bij mensen in huis.
Het was schoenen uit op de houten trap, niet met de tassen tegen de muur komen en na het douchen de tegels en vloer droogtrekken en afdoen met een doek. Het huis is groot en de douche ook erg groot. Vlgs mij koste het 5 minuten. Maarja thuis doe ik het ook en hier is dat dan ook goed om te doen.
Enne om half 10 moeten we eruit zijn.
Een beetje “kwaaie dame” is het toch wel.

Nu net terug van het avondeten in Harlingen.
Harlingen is echt een mooie plaats. Leuke haven en grachtjes.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Iedere dag is weer anders. Heel erg leuk 🚲🌞🍻 Nog een paar dagen genieten van de mooie omgeving Liefs, Yvonne 😘

baxjes.vakantie 2021-06-10 23:32:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.