SICILIE - MESSINA 13 tot 18 u

Italië, Sicilia

Messina is de provinciehoofdstad van Sicilië. Het warme klimaat en de rotsachtige bodem maken het een ideale plaats voor wijn- en olijfgaarden. Bij aardbevingen in 1783 en 1908 werd vrijwel de gehele oude stad verwoest. Hierdoor is de stad, met brede, rechte straten. Bezienswaardigheden zijn onder anderen de Dom S. Maria, welke ondanks aardbevingen en bombardementen nog steeds een schitterend interieur heeft. Om 12u kan men hier ook het prachtige schouwspel van het geanimeerde urrwerk bewonderen. Spijtig genoeg zijn we dan nog op zee. Bij de Neptunesfontein kan men uitkijken over de Straat van Messina ( Afstand Italië Sicilië is hier slechts 4 km) en er is een aquarium ondergebracht waarin vissen uit de Middellandse Zee te bewonderen zijn. In het Museo Nazionale kunt u het overgebleven bezit van vele kerken in Messina bekijken. Maar eigenlijk dus niet echt wereldschokkend. Wel de moeite is het stadje Taormina, dit zou het mooiste dorp zijn van gans Sicilie. De ochtend brengen we na het Engels ontbijt in het bedienigsrestaurant, door met het verkennen van de boot en later een lichte lunch buiten op het dek.
Als we om 13u tegen de kade liggen staat de zon hoog aan de hemel en baad gans Messina in een weldadige zonneschijn. De stad zelf ziet er inderdaad niet echt schokkend uit en we besluiten dan ook om te bekijken hoe we in Taormina kunnen komen. Met de excursie van de boot komt dit op 50E pp, maar we onderhandelen een taxi voor 3,5u voor 6 personen. Dit komt ons op 25E pp. De man brengt ons in een razende vaart in 45 minuten in Toarmina. Dit stadje is inderdaad prachtig en bied buiten het prachtige amphietheater ( met zicht op de Etna) ook een prachtige winkelstraat met mooie steegjes. Marten en Denise mogen het theater gratis binnen , wij betalen 10E pp. Maar dit is het ook werkelijk waard. We klimmen tot op het hoogste verdiep en krijgen niet enkel een prachtig zicht op de straat van Messina, maar ook op de gelukkig niet werkende vulkaan. Als we dit alles op ons hebben laten inwerken, dalen we we weer af naar het dorpje zelf. Dit is zeer pittoresk met vele kanten en hoekjes. Het plein op het einde met de mooie kerk en vergezichten als orgelpunt. Getuigen hiervan zijn de vele mooie foto's, oa van het smalste straatje dat we ooit zagen. Terug aan het minibusje zal de chauffeur ons weer naar de haven terugbrengen. Hij wijst ons onderweg op een dorpje in de bergen waar Don Corleone van de film " The Godfather " zou hebben gewoond. We zagen in de souvenierwinkels ook de vele atributen met de beeltenis van deze maffiabaas als commercieel vervolg aan deze kaskraker. Aangekomen in Messina gaan Andre , Jossette en ikzelf nog even de stad in, de anderen verkiezen dadelijk aan boord te gaan. We bezoeken nog de kerk met het geanimeerde uurwerk, maken een ommetje en gaan dan ook aan boord. Hier zal de kapitein om 19u weer het ruime sop kiezen. Marten en Denise hebben nog steeds de hun tegenvallende kamer, maar we hebben deze ochtend de Nederlandstalige Costa vertegenwoordiger Raimon(ske) gesproken en hopen dat deze soelaas zal brengen. De bediening aan tafel door Mady ( Bali) en Sonia (Peru) is perfect en zeer hartelijk.

Ook even een bezoekje brengen aan Taormina ?

https://www.youtube.com/watch?v=qgokPbsuXrw

Of aan Messina ?:

https://www.youtube.com/watch?v=HznApF1pvqk

Het prachtige Taormina, word ook wel de parel van de Ionische Zee genoemd. Voor velen is het de mooiste plek van Sicilië. Genieten van deze kleine stad vol verborgen hoekjes, historische bezienswaardigheden en kronkelende straatjes met de Etna en de baai van Naxos op de achtergrond.

Taormina werd opgericht door een groep vluchtelingen uit Naxos, dat in 358 voor Christus verwoest werd door Dionysius, de tiran van Syracuse.
Taormina bereikt men met de kabellift vanuit Mazzaro. Na een kwartiertje wandelen door de hoofdstraat van Taormina, bereikt men het oude Grieks-Romeinse theater. Het is één van de mooiste locaties ter wereld, met zijn goed bewaard gebleven stenen en podium en de besneeuwde top van de Etna op de achtergrond.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.