Vreemdste plek op aarde

Verenigde Staten, Utah

Vanochtend toen ik de gordijnen opendeed was er weer een mooie blauwe lucht en een stralende zon, heerlijk om zo de ochtend te beginnen.

Eerste stop vandaag was bij de Red Canyon. Een korte stop voor een paar fotos want dit behoorde niet tot de meest imponerende plekken van deze reis. Wat er daarna volgde echter wel weer. Na een busrit door, eindelijk weer eens, een groen gebied met bomen en beekjes kwamen we aan in Zion National Park. En ook hier weer een totaal ander landschap dan wat we de afgelopen tijd al hebben gezien. Zoals al genoemd, een stuk groener. In Zion een wadelpad genomen en door de bossen naar een waterval gelopen, eerst er onderdoor, en later op de plek waar het water over de rand gaat. Mooie wandeling in ieder geval.

Na de lunch, verder richting Las Vegas. En ik ben er nu al van overtuigd, dit is de vreemdste plek op aarde. Rondom alleen maar woestijn en in de stad de meest absurde hotels. Je moet een kronkel in je hoofd hebben om bijvoorbeeld heel Venetie, inclusief gondels, na te bouwen in je hotel (Venice), of om een piramide, met sphinx, te bouwen als hotel (Luxor), of Parijs, met Eiffeltoren, als hotel neer te zetten (Paris), of wat te denken om New York na bouwen, inclusief Vrijheidsbeeld (New York, New York). In laatst genoemde hotel nog wel even de achtbaan genomen die vlak naast, en IN, het hotel zijn route had liggen.

Natuurlijk is in alle hotel eigenlijk maar 1 ding belangrijk, het Casino. En gelukkig mag ik zeggen dat ik in Las Vegas heb gegokt en als winnaar naar huis kan gaan (20 dollar op zwart bij de roulettetafel geeft toch een mooie verdubbeling van dat bedrag). Daarna meteen de fiches weer ingeruild :-)

Morgen nog een dag Vegas, maar met een paar reisgenoten ga ik eerst naar de Hoover dam, ben benieuwd!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.