Pelgrimstocht naar Compostela, waarom?

België, Laakdal

  • Reeds enkele jaren snakte ik naar het einde van mijn loopbaan. Had ik last van “metaalmoeheid”🥴? Nee, gelukkig waren er nog geen ijzeren plaatjes in mijn lijf ingeplant🤪. Last van blaren op mijn handen🤔? Neen, dat was het ook niet...Ik heb namelijk handen van een mol. Er waren echter wel duidelijk tekenen van “arbeidsmoeheid”🤕.
  • Jaren van stress, het steeds moeten presteren, reorganisatie na reorganisatie in het bedrijf, tal van medwerkers moeten ontslagen waar je jarenlang met samengewerkt hebt, een dierbare verloren op Jonge leeftijd , het gevoel niet meer geapprecieerd te worden als “oudere” in de onderneming. Dat alles eiste zijn tol en de drang om versneld mijn arbeidsloopbaan te beëindigen.
  • In onderling overleg met mijn werkgever bereikte ik in de loop van vorig jaar een akkoord om mijn loopbaan per 31 december 2020 te beëindigen. Vrij snel begon ik echter te denken : En wat daarna🤔? Ik ben al geen handige Harry en een leven van ‘s morgends tot ‘s avonds in de canapé is zeker (voorlopig toch) niet aan mij besteed.
  • Hoe kon ik de val in het zwarte gat vermijden? Toevallig hoorde ik iemand op TV vertellen over wandelen naar Compostela. Plotsklaps begon er een belletje bij me te rinkelen. Dat is nog eens een uitdaging, da’s misschien wel iets voor mij. Wandelen ( en zeker lange wandelingen) was tot nu toe niet echt mijn ding🤭. Tijdens mijn reizen met de motorhome was ik al eens in Compostela gepasseerd en had onderweg reeds “pelgrims” op een aantal oneindig lange Camino wandelwegen stap voor stap voorbij zien zwoegen🥵.Dat laatste was altijd met oneindig groot respect in mijn achterhoofd blijven hangen.
  • Vrij snel begon ik te “googlen” ,onderzoekswerk te verrichten en kwam zo bij de Camino Frances terecht. Één van de vele wandelwegen naar Compostela maar wel de meest bekende. Deze vertrekt vanuit Saint-Jean-Pied-de-Port in de Franse Pyreneeën gelegen en heeft als einddoel het 800 km verder gelegen Santiago de Compostela ( bruin-rode route op kaartjes in bijlage).
  • Bij pot en pint🍻tussen 2 Corona golven door vertelde ik enthousiast over mijn plannen bij mijn tennisvrienden. Thierry Raeymaekers sprong dadelijk op de kar om mee te gaan. Enkele weken later volgde Johan Appels hem in zijn spoor. Beiden , eveneens recentelijk “jong” gepensioneerd (ex militairen) hebben momenteel eveneens zoals mezelf een zee van tijd om mee in het “pelgrims avontuur” te stappen🥾. In juli besliste Thierry echter om af te haken hetgeen we ten eerste betreuren😌. Enkele dagen later zal Jan Catry ( zie verslagen 31/01 en 31/07) ons club je van 2 terug vergroten naar een trio👍
  • Dit was de start van een pelgrimsavontuur....
  • Quote: “De Camino is een schakelmoment in het leven, de tijd nemen om achteruit en vooruit te kijken🤔”

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Gewoon benieuwd heb de noordelijke gedaan van Irun naar Santiago drie jaar geledn

eddevalk@icloud.com 2021-09-30 17:40:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.