Hakuna Matata

Zuid-Afrika, Port Elizabeth

Jeeetje, time flieees, het is alweer 1 maart. Ik zit hier nu dik 3 weken en dat klinkt heel kort, maar ik geniet optimaal want ik heb het idee dat het me allemaal veels te snel gaat. Wat heb ik deze week allemaal gedaan; We zijn met school op 2 fieldtrips geweest, donderdag zijn we naar een kinderdagverblijf geweest in een gamereserve en kregen we een rondleiding en een presentatie. De weg naar de reserve was hilarisch, je moet je voorstellen als je naar een gamereserve gaat dat je onderweg ook best veel wilde dieren kan spotten. Nu was de avond ervoor extreem gezellig en het wekkertje ( lees een lief huisgenootje die om 07:00 sochtends in je bed springt met de mededeling dat de douche vrij is) ging wat mij betreft erg vroeg. Maaar goed, de sfeer was in het busje wel prima en het was 'maar' 3 uurtje rijden uiteindelijk. Dit is voor de zuid-afrikaanse standaard echt super dichtbij, dus kan makkelijk in 1 dag. Maar nu het super leuke nieuws; onderweg hebben we een kudde zebra's gespot en ze waren echt super dichtbij! Ook hebben we voor de lion king liefhebbers baby pumba's gezien, superlief! Nu heb ik nog meer zin om op safari te gaan. Uiteindelijk aangekomen bij het kinderdagverblijf werden we verwelkomt door de kinderen die een optreden gaven, zo ontzettend lief! De presentatie was verder niet heel bijzonder, maar vooral het feit dat we dit soort plekken bezoeken en zien hoe het ook kan was erg bijzonder. Waar ik helemaal van schrok is dat de ouders per maand 80 rand betalen voor de opvang. Rand moet je delen door 12.8 en dat is het eurobedrag; €6.25! ik vroeg aan de manager hoe dit mogelijk is, haar antwoord; De ouders kunnen niet meer missen en de kinderen moeten toch ergens heen, vooral donaties zijn van belang van buitenstaanders. Ik vond dit wel heel shockend, maar het is een goed iniatief!

Donderdagavond hebben we met wat meiden een film gekeken om even te ontspannen. We kwamen erachter dat er mensen waren die nog nooooit de lion king hebben gezien, dit is niet acceptabel, dus hoppa, laptop aansluiten aan de tv en even chillen en meezingen (lees blèren) met de meezingers; Hakuna matataaaa

Vrijdag zijn we op fieldtrip gegaan naar de Hope factory in Port Elizabeth, dit is een centrum voor entrepreneurs die niet meer zo goed weten hoe het verder moet met het bedrijf en de Hope factory geeft ze een mentor en lessen zodat het bedrijf weer gaat lopen! De presentaties waren erg interessant en het heeft ons groepje wel wat dingen laten inzien. En toen jajajaja weeekend.

Wij hadden heel slim bedacht, als we toch al in Port elizabeth zijn waarom zouden we er niet een nachtje blijven. Er zijn veel verschillende meningen over de stad, en de meeste vinden het niet heel leuk. Wij wilde dit toch zelf even meemaken dus 1 nachtje moest voldoende zijn, dan rijden we zaterdagavond terug en kunnen we zondag aan school werken. Ja, dit was het orginele plan. We zijn uiteindelijk 2 nachten gebleven en ik ben net pas weer thuis. De stad is tof! Strand, goede restaurants, genoeg shopping gelegenheid en een stad met cultuur en geschiedenis. Ook het nachtleven is erg leuk en we zijn de 2 avonden op stap gegaan. Eerste avond kregen we een goed tip van de hostelmensen, super leuk restaurant met life muziek, super lekker eten, bijpassende wijnen en hele relaxte sfeer! Topavond! De 2e avond was er een poolparty ook met een live band, heel nice! Daarna met de jongens van het Hostel nog naar het Casino. Het beroemde fenomeen beginnersluck telt niet bepaald voor mij. Helemaaal niks gewonnen en vooral een weekendje geld uitgeven dan terugwinnen.


Verder om het helemaaal positief af te ronden; Er is eindeeeeelijk wifi in het huisje! Voor skype is de verbinding niet heel chill, maar in ieder geval kan er nu huiswerk gemaakt worden in het huisje en gewoon een blog schrijven kan wanneer het me uitkomt :).

Nu eerst maar even een avondje relaxen en bijkletsen met iedereeen. Het leven is hier nog steeds heerlijk en de titel van mijn blog past perfect; Hakuna matata

Liefs!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.