Toch even een stukje geschiedenis. Er wonen al heel lang mensen op Sardinië. In de bronstijd (17e eeuw vC) bouwden de Sardijnen overal op het eiland torens. Een toren heette nuraghe (meervoud: nuraghi). Er waren er wrsl meer dan 6500. Het waren ronde gebouwen op strategische plekken. Vanwege die torens noemde men de Sardijnen uit die tijd ook wel het nuraghivolk. Enkele overblijfselen van die torens hebben we vandaag bezocht. Soms waren er een soort dorpjes aan de voet van zulke torens. Die bestonden ook uit cirkelvormige gebouwtjes. De stenen werden droog op elkaar gestapeld, dus zonder leem, cement oid. Desondanks bestonden de torens uit diverse verdiepingen en waren er verschillende ruimtes, ingenieus!
We hebben ook de tomba dei giganti bezocht. Dat zijn een soort hunebedden maar de meeste zijn wat minder oud dan de onze. Maar de oudste begraafplaats die we bezocht hebben (neolithische tijd) was ruim 6000 jaar oud.... De andere twee dateren van ong. 1800 vC. In 1600 vC werd er een soort voorportaal aan die begraafplaatsen gebouwd.
Ons valt tijdens het reizen op, dat Sardijnen vaak mooie stenen, sculpturen bijna, langs hun oprit zetten. Er valt vaak een dier in te herkennen.
Het is erg warm, dus we besluiten vandaag niks meer te doen: we zoeken een camping op, zetten de stoeltjes buiten en pakken onze leesboeken!
Straks, als het niet meer zo heet is , gaan we ff naar het strand....
Geschreven door Marias.reizen