Beachtennis wat is dat?

Aruba, Noord

Zaterdag 27 augustus
Weekend dat betekent uitslapen (zover dat nu lukt, uurtje of 08.30), langzaam gaat het uitslapen steeds beter:)
Daarna even aan school gezeten en mentaal voorbereid op beachtennis dag 1. We zijn eerst aan de kant van het zwembad gaan zitten met de voetjes in het water, om eens goed na te denken hoe we het aan gaan pakken, zonder echt een training te hebben gevolgd. Als ALO-er mag je natuurlijk niet afgaan op je eerste dag in een sport. Toen de avond eindelijk was aangebroken na een hele dag met de voetjes in het water te hebben gezeten begon de eerste wedstrijd van de mix dubbel.
In deze wedstrijd stegen we iets te hoog in onze bol en dachten we even gemaakt te zijn voor deze sport. We wonnen onze debuut wedstrijd met 7-0. vervolgens verloren we er 2 één met een tie brake 7-6 en de laatste met 7-4. De nummer 1 en 2 gingen door in de poule naar de halve finale. ongelofelijk maar waar, gingen we op punten saldo naar de halve finale. Daar gingen we gelijk op 6-6 in legs en ook hierbij moest het beslist worden met een tie brake. Helaas verloren we de tie brake met een 6-8. super spannende pot en echt een goed eerste toernooi. Na deze wedstrijd hebben we onze halve finalist zien winnen in de finale en hebben we een amstel bright (wat echt een lekker biertje is) gedronken. Daarna zijn we naar huis gegaan en heerlijk gaan slapen, om fit te beginnen aan beachdag 2!

Zondag 28 augustus het leven van een krab
Vandaag was het zover, vroeg opstaan want om 10 uur in de ochtend begonnen de wedstrijden van beachdag 2. Vandaag speelde ik met de buurjongen mee met de mannen dubbels. De wedstrijden speelde vandaag plaats op het strand. We hadden gelijk een plek met alle Nederlanders uitgestald onder een boom waar we konden chillen tussen de wedstrijden door. Dit was ook echt nodig want het was gewoon 34 graden. Goed inmeren tegen de zon en goed drinken dus! Na een paar wedstrijden kwamen er al een paar mensen met blaren onder de voeten van het warme zand. Gelukkig had ik al wat eelt opgebouwd van het beachvolleyballen:)
Onze eerste wedstrijd werd omgeroepen, Sjoerd en ik hadden nog nooit samen gespeeld en kende elkaar ook pas net. We spraken van te voren af gewoon lekker te gaan ballen en gewoon dingen uit te proberen om beter te worden in de sport. De eerste wedstrijd speelden we tegen 2 ervaren jongens die opgegroeid zijn om Aruba. Helaas verloren we met een tie brake (overigens de derde tie brake die ik verloor dit weekend). Daarna hebben we echt staan stunten op het veld met mega mooie rallys, maar door gebrek aan ervaring verloren we er 2 nipt. Wel een heerlijk toernooi.
Na het toernooi zijn we met een groep naar een local pizzeria gegaan. Toevallig hadden ze deze avond een dj ingehuurd die de hele avond daar ging draaien en vervolgens kwam er nog een bandje spelen. Een zeer gezellige avond!

Maandag 29 augustus het leven van een huisman
Vandaag lekker uitgeslapen en uitgerust van het zware weekend. Even rustig alleen ontbeten, want Marjolein had stage vandaag. Daarna ben ik druk geweest met het schoonmaken van de badkamer + WC, jaja jullie geloven me vast niet, maar het is echt waar. Ook heb ik alles afgewassen van afgelopen weekend, want we hadden het erg druk met het beachtennis en daarna heb ik een was gedraaid. Ik voelde me vandaag een echte huisman, zo had ik me ieder geval nog nooit eerder gevoeld, want ook heb ik s'avonds voor het eten gezorgd! Pannekoek a la Jorik:)
S'avonds zijn we met de buren gaan trainen voor het beachtennis en zijn we tegen wat mensen partijtjes gaan spelen. Daarna heerlijk drankje gedaan met ze allen

Dinsdag 30 augustus
Vandaag eerst weer lekker uitgeslapen als een luie Arubaan.
Daarna even aan school gezeten wat echt lastig is hier. Bloedheet met 30 graden binnen, maarja de airco kost ook een hoop geld hier, dus moeten keuzes maken.
Daarna zijn we lekker gaan chillen bij het zwembad en vervolgens boodschappen wezen doen.
Daar liep ik bekenden tegen het lijf! iemand die ik heb ontmoet bij het beachvolleybal en daarna Daan Kleinbussink (bondscoach Arubaanse volleybalteam). Via hem kunnen we wss goedkoop duiken en ik mag binnenkort mee komen trainen bij het nationale team!:)
Na een half uur gezellig gepraat te hebben, zijn we dan toch maar de boodschappen gaan doen.
Vanavond gaan we Oranjestad bezoeken en dan zit de dag er alweer op.
Komende 3 dagen heb ik weer stage!

Jullie horen van me!

Greetz Jorik


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Ha Jorik, Leuk om al je berichten te lezen. Ik geloof dat je het goed naar je zin hebt... En meedoen met het nationale team, niet gek! Als je de kans krijgt om te gaan duiken, zeker doen! WIj hebben op Curacao gedoken en het was prachtig. Blijf genieten! Groetjes, Peter en Sally

Peter Koedoot 2016-08-31 08:38:05

Hee Jorik! Wat leuk om te lezen dat je het er fijn hebt. Lekker sporten en genieten, echt wat voor jou;) Succes aankomende dagen met stage. En gaaf dat je een keer mee mag trainen:) Geniet er van!

Maarten 2016-08-31 10:12:50

Hey Jorik, Klinkt goed allemaal al behoorlijk Ingeburgerd! Ook fijn voor he moeder dat je straks alles van het huishouden afweet haha! Succes komende dagen met je stage.

Jacqueline 2016-08-31 10:17:43

Wauw, goed bezig Jorik! Op de sport termen na, begrijp ik dat je lekker aan het sporten bent en aan het genieten bent. Super dat je al mag mee trainen met het nationale team. En binnenkort duiken, vet hoor. Heel veel plezier en succes met stage.

Jamie 2016-08-31 17:06:02

Lekker bezig, klinkt als of je er al maanden bent, Geniet van alles wat op je pad komt. Kijk uit naar je volgende update. Werkse de komende dagen

Astrid Braakman 2016-09-01 21:03:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.