Zeeleeuwen, zeeotters en een tweeling op de achterbank

Verenigde Staten, Monterey

Onder een dikke grijze hemel vertrekken we uit San Rafael en daardoor gaat een foto van de Golden Gate brug helaas letterlijk de mist in. Jammer voor Raaf die zo'n selfie graag geinstagramd had. We zetten de auto in Chinatown, drinken koffie in Little Italy en gaan even kijken bij de zeeleeuwen van Pier 39.
De jongens en ik vinden het wel feestelijk om die dikke Harries elkaar van de steigers te zien duwen en raken niet uitgekeken. Ger is iets teveel bioloog voor dit soort flauwekul.
Ondertussen gaan de twinnies verder Pokemons vangend de stad door (lang leve free wifi).

Na een authentieke (maar niet per se lekkere...) lunch in Chinatown zijn we naar Santa Cruz gereden. David en Raphael zijn het road-deel van onze roadtrip eigenlijk wel zat en maken zich druk op de achterbank om van alles (en niks!). Onderweg zien we steeds meer surfers in de oceaan en dit kleine stadje is ervan vergeven. Sante Cruz heeft naast surfers, ook zeeleeuwen en zeeotters en een universiteit. De Bernie Sanders-bordjes staan zo her en der nog in de straat. Lijkt mij wel een leuke plek om een tijdje door te brengen. Al is het maar om heel lang naar schattige, etende zeeotters te kijken. Zo lief! We gaan nog wel eens terug. Grote kinderen, kunnen jullie hier niet een tijdje gaan studeren? En dan Jack Johnson nog regelen voor een beach-concert...

Na een aardige file bereiken we aan het begin van de avond Monterey. De jongens zijn het rijden echt zat nu. We blijven hier twee nachten en morgen gaan we niet rijden maar te voet rondkijken (tamelijk on-Amerikaans). Zal ze goed doen.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Leuk die beestjes zoals ze lekker liggen te zonnen, nu jullie 2 dagen lekker pas op de plaats zonder auto. Het blijft genieten zo te zien. Amuseer jullie nog.xxxxxB.

Benny Boonen 2016-08-04 14:40:50

Hoi allemaal, superleuke foto's weer👍🏻. Gaan jullie nog whale watchen in Monterey? Is een aanrader, samen met de snoepwinkels op de pier😜. Veel plezier nog🇺🇸

Joyce 2016-08-05 07:36:09

Ha Joyce, Monterey was idd heel cool! Whales waren niet in de buurt, maar zee-otters wel. Ook heel hartverwarmend! Morgen naar een honkbalwedstrijd...ook weer heel tof! Bij jullie alles nog relxed? Eindelijk vakantie?

happycampers.reisblog 2016-08-07 06:48:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.