Het eerste dal uit

Nederland, Veghel

Overdracht werkzaamheden WDFG (2)
Zoals al in ‘overdracht werkzaamheden WDFG (1)’ genoemd ging het overdragen van deze werkzaamheden niet vanzelf. De week voordat ik op vakantie ging zouden mijn werkzaamheden al overgenomen worden. Als er echt vragen waren kon men hiervoor nog bij mij terecht. In principe zat ik echter niet op de afdeling maar beneden om andere werkzaamheden te doen.

Tijdens deze week sijpelden al verhalen door vanaf het warehouse dat het enorm lang duurde voordat binnengekomen pallets ingeboekt werden en dat dit tot problemen leidde. Mensen van het warehouse kwamen hierover met vragen bij mij. Ik verwees hen door naar de mensen die mijn werkzaamheden over namen. Ook van mijn andere CS collega’s begreep ik dat het niet goed ging. Er werd me zelfs verteld dat er gezegd was dat ze het gewoon niet gingen doen zodat de boel zou escaleren en ze de werkzaamheden niet meer hoefden te doen.

Ik zou me normaliter zo lang mogelijk buiten de hele situatie houden totdat ze zelf naar me toekwamen. Ik had me echter voorgenomen om een moeilijk gesprek niet uit de weg te gaan maar de problemen te benoemen en hierop door te vragen. Ik heb dit dan ook gedaan en ze gaven aan dat het te druk was en dat het allemaal niet kon. Dit zou dan ook de enige reden zijn. Ik heb met ze afgesproken dat als het te druk werd ze het me zouden laten weten.

De dag erna liep alles weer compleet vast en lag er een flinke stapel werk waar de hele dag niets aan gedaan was. Opnieuw heb ik gevraagd wat volgens hen het probleem was en ik hoorde weer dat het te druk was. Ik heb toen gezegd dat ik ze even zou helpen om daarna een overleg in te plannen met mijn teamleider om te bespreken hoe we het probleem konden oplossen. Hier hadden ze geen zin in, maar ik gaf aan dat ik het echt nodig vond en heb met mijn teamleider een overleg met deze collega’s gepland.

In deze meeting heb ik nog eens gevraagd wat de problemen waren. Toen hier weer ‘de drukte’ naar voren gebracht werd heb ik voorgesteld om als het te druk is een signaal aan de teamleider te geven. Deze kan bepalen hoe hiermee om te gaan en of er extra mensen moeten worden ingezet en zo ja wie. Aangezien ik merkte dat ik en mijn teamleider het hier wel over eens waren maar de persoon die het moest gaan doen niet zo enthousiast was, heb ik nog gevraagd: “Zijn dit afspraken waar je mee kunt werken of heb je bezwaren tegen deze oplossing?”. Ondanks dat de desbetreffende persoon uitstraalde er niet gelukkig mee te zijn gaf ze aan dat er geen bezwaren waren.

Zelf keek ik wel tevreden terug op de situatie. Ik vond het heel erg lastig om de persoon te confronteren met problemen. Ik merk dat het me moeite kost om open te blijven staan voor oprechte bezwaren die bij mij nog opgekomen zijn. Ik ben wel tevreden dat ik een overleg heb gepland en zo in ieder geval een werkwijze heb kunnen afspreken voor als het te druk was.

In de toekomst wil ik problemen minder lang uit de weg gaan voordat ik ze ga bespreken. Dit is een lastige stap voor mij omdat ik merk dat ik me er niet comfortabel bij voel. Ik denk echter ook dat ik er veel problemen mee kan voorkomen.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

1. Overdracht werkzaamheden WDFG (1&2) Ik heb naar aanleiding van mijn overdracht werkzaamheden WDFG feedback gevraagd aan de personen aan wie ik de werkzaamheden moest overdragen. De eerste keer ging de feedback erg moeizaam, maar n.a.v. de dag met andere TDP’ers heb ik alsnog goede feedback ontvangen. Waar ik eerst hele algemene brede vragen stelde en het tussen de werkzaamheden door vroeg kreeg ik een politiek correct en kort antwoord. Hierna heb ik echt een moment ingepland en heb specifiek mijn gedrag benoemd in bepaalde situaties die zich voorgedaan hadden. Daaruit kwamen de volgende punten naar voren die me aan het denken hebben gezet en waar ik in de toekomst op ga letten: - Ik heb de werkzaamheden heel erg bekeken vanuit mijn oogpunt. Hierbij heb ik aangegeven dat het werk even tussendoor te doen is en niet veel voorstelt. Voor mij was dat werk zo geworden maar voor andere mensen die hier niet mee bekend waren is dat compleet anders. Zeker in het begin is het niet iets wat je tussendoor doet en iets wat niet gemakkelijk tussendoor te plannen is. - Ik had duidelijker moeten zijn betreffende het takenpakket. Wat ze moesten doen was duidelijk, maar ik had duidelijk moeten zijn waarom werkzaamheden gedaan worden en waar het invloed op heeft. Ter verduidelijking: Als ik aangaf dat het werk niet urgent was bedoelde ik dat je het prima twee uur kon laten liggen. Dat ik aangaf dat het werk niet urgent was gaf hen het idee dat ze het wel een dag konden laten liggen en doordat ze niet wisten wat dat voor gevolgen had deden ze dat dus ook. Een paar goede punten die naar voren kwamen en die ik volgens de gevers van de feedback moet vasthouden: - Ik was altijd beschikbaar voor vragen en was erg behulpzaam - Het werk was goed gefaciliteerd met duidelijke werkbeschrijvingen en e-mail drafts.

wouter-lenderss.reisblog 2016-09-17 15:30:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.