Tenganan - Baturmeer+vulkaan - Luwak Coffee

Indonesië, Tenganan

We starten de dag met een bezoekje aan Tenganan.  De bewoners van Tenganan zijn Bali Aga. Ze leven nog volgens de oude regels van het animisme, van voor de opkomst van het hindoeïsme. Na een bochtig busritje omhoog kwamen wij aan bij de cocoa en kruidenplantage Teraz waar ze de allerduurste koffie ter wereld produceren nl de Luwak coffee.....'verwerkt' door de Civet kat. Luwak wordt gemaakt van de uitwerpselen van deze civetkat, zij eten de koffiebessen op. Maar de diertjes verteren enkel het vlees van de koffiebes. De rest komt er de volgende dag gewoon terug uit. Deze worden worden dan wel gewassen, geroosterd en gemalen. Hier hadden we de unieke kans om deze te proeven maar met 25€ voor 1 kopje blijf ik toch gewoon bij onze Douwe Egberts.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Jean-Louis zegt dat ge beter ene Leffe drinkt ipv die koffie : veel goedkoper !! Er is zoveel in de wereld wat wij niet weten . Bedankt voor de info en voorzichtig zijn! xxx

Ulens Rita 2016-09-08 18:52:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.