Na een heerlijke nacht slapen kunnen we er weer tegen. Als we naar buiten kijken zien we overal om ons heen auto’s en tentjes. Die zijn gisteravond laat aangekomen. Toch knap om dan nog in het donker je tentje op te zetten. Het blijkt een groep slovaken te zijn die met een 10 daagse toerrit bezig zijn. We kijken op ons gemak hoe alles weer wordt ingepakt en de reis verder gaat. Wij doen vandaag weinig. Proberen alleen nog een keer de eSim aan de praat te krijgen maar helaas. Morgen maar in Banja Luka naar een Apple Store. Verder lezen we nog wat over Bosnië een land waarin 3 talen wordt gesproken: Bosnisch, Kroatisch en Servisch. Allemaal even moeilijk voor ons gelukkig spreken tot nu toe veel mensen Engels. Ook zijn er 3 religies: islamitisch, orthodox en katholiek. Banja Luka is de 2e grote stad na Sarajevo. De munteenheid is de Bosnische Mark ofwel Bam.
De volgende dag nemen we de bus naar Banja Luka. We starten met een bezoekje aan een Moskee uit de16e eeuw. Schoenen uit en hoofddoekje om. Daarna lopen we door naar het centrum. Wat opvalt zijn de ontelbare koffieshops. En ze worden goed bezocht. Wij stoppen ook voor koffie. Nu eerst maar naar de Apple Store. De dame daar probeert ons echt te helpen maar het lukt niet. Bij de 2e Store wordt meteen gezegd dat hij er geen kennis van heeft. We hebben dan al 6 km gelopen en zijn niks wijzer. We gaan maar verder met onze site seeing. We bezoeken nog een orthodoxe kerk en een oude vesting. Al met al is Banja Luka wel gezellig druk met veel bomen maar niet echt bijzonder.
Terug op de camping probeer ik via een chatbox met Airalo de eSim aan de praat te krijgen. Maar wat ze vragen gaat mijn kennispet te boven. Ik stop ermee. Een half uur later komen er Nederlanders naast ons staan. We raken aan de praat over hun reis en ook over hoe hun het met data doen. Zij gebruiken ook eSim. We vergelijken onze instellingen met die van hem. En het wonder geschied 🤩. Eureka, hij doet het! Ik kan die man wel kussen. En uiteraard was het maar een vinkje ✅.
Geschreven door Jacqueline-en-joops.made