Buenos nuevos años

Argentinië, Mendoza

Om te beginnen wil ik iedereen het allerbeste wensen voor 2016!

Wij hebben oud en nieuw in Córdoba doorgebracht. Dat is de grootste stad van het land na Buenos Aires en ons appartement is in een straat met veel kroegjes dus dat ging helemaal goed komen. Na een laat middagdutje gingen we de straat op om een restaurantje te vinden. Oei, het is wel rustig op straat... Dit zullen veel mensen thuis vieren. Hmm, ook restaurants blijken gesloten, en de twee die open waren zaten al vol... We waren bijna geneigd twee sandwiches en cola te kopen en in ons appartement op te eten, toen we gelukkig toch nog een restaurant vonden dat plaats had. Het was wel een enorm all you can eat zelfbedieningsrestaurant, maar wij vonden inmiddels alles prima. Het eten was lekker, maar de ober was een blamage. Wij dachten bijna in een candid camera te zitten. Hij hoefde enkel drankjes te brengen, maar bracht steeds de verkeerde dingen naar de verkeerde tafel. En daar deed ie dan ook nog eens heel erg lang over. Na slechts 2 cola, want meer bestellen lukte niet, hebben we om half 12 de rekening gevraagd, bij diezelfde ober, wat natuurlijk ook weer lang duurde. Maar uiteindelijk stonden we voor 12u op een groot plein met onze eerder gekochte fles champagne. Oei, maar er stond ook een politie controleur op het plein. Zou het toegestaan zijn om alcohol te drinken in het openbaar? De agent zei dat hij er niet op controleerde, maar dat er wel een camera hing... We besloten de camera te negeren en om 12u onze champagne te openen. Happy new year!! In de verte hoorden we vuurwerk, maar we zagen helaas helemaal niks. Ondertussen op het plein raakten we aan de praat met een stel uit Amsterdam. Na de champagne dronken we een biertje... En nog een... Tot er 3 politieauto's stopten op het plein. Hmm blijkbaar mochten we er toch geen alcohol drinken. De jongen naast ons leek een bekeuring te krijgen, maar ons werd verzocht om naar de kroeg te gaan. Inmiddels was het 2u en gingen de kroegen open. Dus we hebben nog enkele kroegen en 'kinderdiscos' bezocht, samen met de ansterdammers, en het was toch nog een erg gezellige avond.

Maar omdat het verhaal over oud en nieuw wat lang in geworden, hieronder onze reisroute met enkele bijzonderheden :

Foz de Iguazú- watervallen iets minder indrukwekkend, maar nog steeds erg nat.. Op 1e kerstdag staken ze vuurwerk af in Paraguay dat wij vanuit de 7e verdieping van ons hotel vlakbij de grens precies konden zien.

Rosario - hier zijn we met een klein vliegtuig heen gevlogen. Overdag gefietst, ze hebben zelfs fietspaden, 's avonds naar het casino. Ook nog naar klein strandje aan overkant rivier geweest.

Córdoba - eigen appartement, dus zelf havermout ontbijtje met fruit maken. Leuke straat met vele kroegjes en stad met indrukwekkende koloniale gebouwen. Hier oud en nieuw gevierd ;)
Daarna lui dagje waarin we film Steve Jobs in bios gezien hebben voordat nachtbus naar Mendoza vertrok.

En nu zijn we in Mendoza, waar natuurlijk het wijn drinken op het programma staat. Dus die verhalen hebben jullie nog van ons te goed.





Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

jullie ook het allerbeste gewenst voor 2016. Dat jullie nog maar veel moois mogen zien en meemaken. Geniet er nog van en erg leuk jullie zo te kunnen volgen. Gr Esther

Esther Wimmers 2016-01-04 07:31:53

Hoi hoi! Leuk om je verhalen te lezen! Het allerbeste voor 2016. Ik wens jullie een reislustig jaar toe! Groetjes Claudia

Claudia van Dongen 2016-01-04 07:45:07

De beste wensen voor 2016!!! Leuk om te lezen en te zien wat jullie allemaal meemaken! Geniet ervan! Groetjes Joyce

Joyce 2016-01-04 15:46:23

Wij leven mee met jullie. Zo te zien never a dull moment !!! Zijn de wandelende takken zo groot? Deze zouden niet in onze terrarium hebben gepast Stefan ? Jullie zijn de jaarwisseling goed doorgekomen en het nieuwe jaar binnengestapt ''in Argentinie. De wijn is speciaal en lekker zoet ?? Fijn Ilse, dat je ons op de hoogte houdt via de blog met jullie foto's er bij. De bouwstijl is zeker interessant . Wij genieten samen met jullie verder, alleen op grote afstand !! Je bent maar één keer jong !! Geniet ze, F. en A.

Annette 2016-01-04 19:23:07

Ook de beste wensen voor 2016. Ik begrijp dat het begin goed is ingezet !! Volhouden zo.

Pauline 2016-01-05 20:07:19

dag Ilse, de beste wensen voor 2016 en nog een heel mooie voortzetting van jullie trip! Adriaan

adriaan van de sande 2016-01-06 12:09:24

hoi ilse, vanaf nu ook een van je volgers! de beste wensen en nog n mooie reis gewenst. En..........leuk om te lezen dat jouw ervaring met oud en nieuw in Cordoba niet heel veel afwijkt van mijn oud en nieuw ervaring in het hollandse Den Bosch :) groetjes, hedwig

hedwig harks 2016-01-06 14:57:33

wat een grappig verhaal! Veel plezier daar en een mooi jaar gewenst.

leontien 2016-01-07 21:56:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.