Townships Langa en Robbeneiland

Zuid-Afrika, Robben Island

We rijden naar het townships Langa.
Daar sluit een lokale gids bij ons aan. We kijken eerst in het cultuurcentrum. Verschillende kleine bedrijfjes zijn hier gehuisvest. Ze krijgen de ruimte gratis en kunnen door de verkoop van producten in hun onderhoud voorzien.
Zo zijn er o.a. een pottenbakker, schilders. Het 1e souveniertje gekocht, een klein kunstwerkje met een afbeelding van huisjes in Langa.
Daarna gaan we het township in. We bezoeken een schooltje met schattige kleutertjes. Ze weten precies hoe ze de toeristen moeten benaderen in de hoop iets te krijgen.
Ze zingen en dansen voor ons.
Het onderwijs is gratis de kinderen krijgen ook een warme maaltijd op school. Helaas zien we dat desondanks niet alle kinderen op school zijn.
Daarna wat vrije tijd aan het Waterfront. We beginnen de weg te kennen. Lunch in de Food Marker.
Om 15.00 uur met de boot naar Robbeneiland. We maken een rondrit met de bus en bezoeken de gevangenis met cel van Nelson Mandela. Een ex gevangene leidt ons daar rond. Niet voor te stellen dat Mandela 18 jaar in zo een kleine en primitieve cel heeft doorgebracht.
Een indrukwekkende dag.
We eten met de groep in de Food Marker.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.