Tafelberg - Kaapstad

Zuid-Afrika, Kaapstad

Omdat het vandaag een hele mooie dag belooft te worden beginnen we met een bezoek aan de Tafelberg. We zijn er bijtijds maar het is al druk. I.v.m. het weer is de kabelbaan de laatste paar dagen dicht geweest.
We gaan met een gondel waar 65 personen in kunnen naar boven. De gondel draait onderweg 360 graden. Het uitzicht boven is prachtig. Uitzicht over Kaapstad en de kustlijn van de Zuidkaap. We maken een wandeling over een klein deel van de kaap. Op de rotsen liggen dassen.
Als we weer beneden zijn gaan we naar de stad. We stoppen eerst in Bo Kaap. In de gekleurde huizen wonen families van de voormalige (islamitische) slaven.
Daarna vrije tijd aan het Waterfront. Een mooi (en toeristisch) gebied met nog bouwwerken die stammen uit de Nederlandse tijd.
Met de bus maken we een rondrit door de stad. We rijden o.a. langs het stadhuis. Op de trap een beeld van Mandela tijdens zijn toespraak.
We bekijken St. George Cathedral van Desmond Tutu. We lopen door The Company's Garden. Bevoorradingstuonen van de VOC.
's Avonds gaan we naar een dinnershow met entertainment dat gebaseerd was op de geschiedenis van District 6. I.v.m. de apartheid is de wijk afgebroken. Veel mensen zijn terecht gekomen in het township Langa.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.