Bicentennial Torch Dedication (Dag 3 van Estrelita)

Verenigde Staten, Lafayette, indiana

Vandaag was mijn eerste dag op Ivy Tech Community College in Lafayette, Indiana. De dag begon goed: ik heb een eigen kantoor gekregen! Compleet met computer, inlogcodes, sleutel en de boodschap dat ik vrij ben om er te doen wat ik wil. Mijn kantoornummer is 1144J, voor als jullie langs willen komen!

Even later heb ik kennis gemaakt met Andrew, die de internationalisering coördineert en ook inhoudelijk begeleid. Van hem heb ik een pasje gekregen voor onbeperkt eten en drinken, en een heleboel cadeaus: een laptoptas, koffiebeker voor onderweg, allerlei relatiegeschenken en een doos handgemaakte bonbons. Daarna moest ik meteen op de foto voor mijn ID en heb ik een uitgebreide rondleiding gekregen. Wat een prachtig gebouw! En zoveel voorzieningen voor studenten. Maar ook heel stil, er liepen niet veel studenten rond.

Dat was de rondleiding in "mijn" hal: Ivy Hall. Daarna volgde de rondleiding op de campus. Eerst naar de bibliotheek, die nog groter is dan de bieb in Groningen. Ook nu weer met allerlei extra voorzieningen voor studenten. Ik heb gelet op hoe ze omgaan met mensen met een handicap. Ze hebben overal wel wat voor geregeld: groot beeldscherm en toetsenbord met grote toetsen voor slechtzienden, speciaal bureau waar een rolstoel zo kan aanschuiven, tolk/vertaler of gewoon een persoon die voor een slechthorende uitspreekt wat er gezegd is, enz. Zie foto 2 en 3.

Ivy Tech heeft zijn eigen energiecentrale; ze zijn niet afhankelijk van externe leveranciers. Hun energie wekken ze zelf op, door wind, zon en aardwarmte. Wat ze niet nodig hebben wordt opgeslagen. Die meneer van de centrale kon zo enthousiast over electriciteit vertellen! En natuurlijk ook demonstreren. En ze hebben hun eigen data centrum. Zie foto 1.

Nog meer delen van de campus bekeken tot het tijd was voor de Bicentennial Torch Dedication. Indiana is jarig! Ze bestaan 200 jaar. Er was een korte viering en speeches van de hoge pieten; het was heel gemoedelijk. Zie foto 5 en 6. Het was buiten op de campus. Om er te komen, moet je over de Memory Lane. Elke boom die er staat is opgedragen aan een overleden donateur of medewerker. Zie foto 4. Triest is, dat er binnenkort ook een plaquette voor de decaan bijkomt. Zij is gisteren onverwachts overleden.

Na de ceremonie heb ik in de klas voor "Legal Affairs" mijn eerste presentatie gehouden. Studenten tussen 16 en 40 jaar in deze klas, diverse culturen en diverse achtergronden. Ze waren heel geïnteresseerd in het Nederlandse schoolsysteem en in de wetgeving. Een uur vonden ze te weinig, dus heb ik ze uitgenodigd om bij mij langs te komen op mijn kantoor!

Al met al was het een drukke dag, vol met indrukken en leuke mensen. Het enige gekke is, hoe ze mijn naam uitspreken: Estrejita...


10/18/16 Whatever you do, don’t mention politics! (Dag 4 Thomas)

Vandaag is de dag waarop er een bijeenkomst is georganiseerd voor onze komst. Niet helemaal zeker wat er precies gaat gebeuren volg ik Matt. In een mooie vegaderruimte is er koffie met..jawel donuts. En 1 voor een druppelen er verschillende mensen binnen. Met daarbij ook de heren van het college van bestuur. Bij de bijeenkomst in Utrecht ter voorbereiding op de uitwisseling werd aangegeven dat het niet slim is om te beginnen over politiek; whatever you do, don’t mention politics dacht ik nog. Maar meteen het eerste onderwerp dat wordt aangesneden is politiek. Het moge duidelijk zijn dat veel mensen die ik tot nu toe spreek zich schamen voor de manier waarop Trump zich gedraagd en zich er haast persoonlijk voor willen verontschuldigen. Ook verder is het een prettig gesprek, 1 van hen is al eens in Rotterdam geweest. Het boek ‘ Groningen from above’ valt overduidelijk goed. Bij het openen wordt nog even gevraagd of het in Nederland onbeleefd is om het meteen te openen. Nadat ik hierop nee antwoord komt er een mooi verhaal over Japan waar hij dit wel had. Nadat het algemene gesprek op zijn einde loopt ontvang ik nog een leuke tas van het college met goodies met daarop de tekst: Proudly serving our community. Trots, dat mogen wij ook wel vaker zijn. Daarna neemt het college afscheid. Ook de mevrouw van de afdeling Marketing neemt afscheid. Met haar ga ik later nog van gedachten wisselen over het goed promoten van jouw school. Iets waar ik nu al naar uitkijk omdat dit iets is waar wij de vrijdag voor mijn vertrek binnen het Johan Cruyff team nog over hebbn gesproken.
Na snel even een broodje te hebben gegeten beginnen we met de les van Matt. Vandaag staat er Trigonometry op het programma. Als het jou niet meteen iets zegt, neem ik je dit niet kwalijk. Het gaat om driehoeken en de hoek van de driehoek met o.a. sinus, cosinus en tangens. Het is toch minstens 12 jaar geleden dat ik dit voor het laatst gehad heb denk ik bij mijzelf. Het geeft wel meteen mooi het verschil weer tussen het doel van de community college en ons MBO. Het doel van een community college is om de studenten voor te bereiden op de university. Terwijl bij ons het hoofddoel van het MBO is om de studenten voor te bereiden op de arbeidsmarkt. De klas zelf bestaat uit 16 studenten, en de tafels hebben allemaal hun eigen stroompunt. Vanaf de muur loopt door een tafelgoot naar iedere tafel een stroomkabel. Hmm, dat zou toch wel interssant zijn voor de Hora Siccama locatie. Daarnaast zijn de stoelen comfortabel om op te zitten ook al ben ik iets groter dan de gemiddelde Amerikaan. Matt maakt voor zijn les zelf van een tablet waarop hij schrijft waarbij dit dan meteen op het scherm verschijnt. Het ziet er prettiger uit dan hoe wij op dit moment ons digiboard gebruiken. Vooral omdat Matt hierdoor niet steeds met zijn gezicht richting het bord staat. Aan het begin van de les krijgen de studenten hun resultaten terug. Waarbij Matt ook opmerkt wat het gemiddelde is. De studenten socialiseren niet heel erg tijdens de les. Het is minder een groep dan dit vaak bij ons gebeurt. Matt zou dit graag anders zien maar het is soms lastig. Vanavond een Triviant avond. Ik ben benieuwd hoe dit gaat!


Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Leuk om te lezen hoe ze omgaan qua ICT-voorzieningen voor mensen met een beperking. Misschien ook wel iets voor ons. De eerste foto, met al die switches en patchkabels, ziet er wel verouderd uit. Lees je blogs regelmatig. Veel plezier en hopelijk neem je wat leuke ervaringen voor ons mee. Ik ben uiteraard nieuwsgierig naar de ICT componenten.

Arnoud van Duren 2016-10-18 09:57:03

Arnoud, de foto met al die kabels is van het data centrum. Ik heb geen idee van 'verouderde' kabels enzo. Ik plaats zo meteen nog 2 andere foto's erbij. 1 is van het systeem dat energie verwerkt en op de andere staan de accu's die de reserve energie opslaan. Je zou Jim, de energie man moeten spreken, hij sprak zo vol passie over energie dat het gewoon leuk was om naar hem te luisteren ook al snapte ik soms niets van de begrippen die hij gebruikte. Hij zei dat hij nog uren kon door vertellen!

NoorderpoortgoesUSA 2016-10-19 07:04:21

Leuke verhalen! Vooral dat goed promoten van je school Thomas, daar zijn we erg benieuwd naar!!

Stieneke B 2016-10-19 20:28:01

Goed om te lezen wat ze doen voor mensen met een beperking. Blijf genieten met z'n allen en vooral de verslagen: heerlijk om te lezen

Helga 2016-10-21 13:01:02
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.