Napels

Italië, Napels

Vanmorgen om acht uur was het ontbijt. Negen uur op weg naar Napels. Daar wonen ander half miljoen mensen. Gaan en kunnen niet overal naar toe. En dat komt omdat er heel veel criminaliteit heerst.

Dit is de laatste dag met de groep. Het is op dit moment 34 graden.
Als we geluncht hebben zullen we de groep weg gaan brengen naar het vliegveld.
Wij gaan toch met Micaela naar Sorrento. En dat duurt ongeveer een uurtje.
Nou Napels een vreselijke stad. Broodje gegeten, en een heeeeel groot ijsje voor de prijs van E 2,50 p.p.
Even de zaak van kiko ingegaan. Make-up tasje gekocht.
Om een uur uiteindelijk vertrokken naar het vliegveld.
Waar we het grootste deel van de groep gaan weg brengen. Wij blijven met 12 man over.

Kwart over een is Gerda met de bus naar het trein station gegaan. En een paar honderd meter zijn de andere personen bij het vliegveld eruit gestapt. Afscheid genomen van Piet en Ellie, en Piet en Bernadine. Loth en Ras, de hindoestaanse familie met dochter Fay. De jongste van de groep was 23 en de oudste 85.
Toch vreemd zo zonder hun verder te gaan.

Even over tweeën zie ik dat we in in de buurt van Sorrento zitten.
Dwars door de bergen moesten we hier komen. Allemaal van die enge tunnels. En ook nu hartstikke druk op die smalle weggetjes.
Vijf voor half drie wat een verkeer van auto,s bussen en dan de scooters en motors. Dood eng.
Hoop nu dat we er zo zijn. Maar we hebben net een foto moment gehad, dus wie weet! 3 uur in ons hotel. Dan denk je maar aan een ding koffers open, zwemkleding eruit en liggen.
Nou even NIET. Koffer van mij ging niet open!
Eerst probeer je het zelf, dan maar op google kijken , dasr stond een filmpje op die ik niet begreep. Toen Rogier appen, die zei ik heb hem met een schroeven draaier wringend open gekregen. Lukte niet . Dan maar naar de receptie. Daar konden ze niks doen dan open breken! Toen maar naar de groep Atie ging mee naar boven. Die kreeg het ook niet voor elkaar.
Mijn pin is 538. Dus bedacht hij ik ga vanuit 538 naar beneden toe. Misschien schiet hij op een ander getal open. Bij vier honderd zei ik Dank je wel ik ga verder.
Tot 0 niks. Daar maar vanaf 538 naar boven! En ja hoor gelukkig ging hij open op 629. Na ander half uur OPEN. Toen als een speer naar het zwembad.
Hotel is niet slecht maar ook niet wat we gewent zijn.
Eten daarin tegen goed. Op bed heeft Dick voetbal liggen kijken en ook ik heb mn ding gedaan vanuit het bed. We liggen aan een doorlopende drukke weg.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.