Dag 22: Zingend in de regen richting Siena

Italië, Castellina in Chianti

Vanmorgen heb ik nog even achterom gekeken naar Florence. Ik ben over de Ponte Vecchio gefietst en kwam langs hetzelfde uitkijkpunt waar ik gisteren te voet ben geweest.
Vandaag is het slecht weer, zoals we dat in Nederland zeggen. Het regent en het is koud. Eigenlijk niet het gewenste weer om door het mooiste deel van Toscane te fietsen. De heer Reitsma omschrijft deze etappe als volgt:
‘Direct buiten Florence begint Toscane zoals de fotoboeken het laten zien. Een waar feest van kleuren: zilverachtig groene olijfbomen, fris-groene wijngaarden, roerloze, bijna zwarte cypressen, maar ook velden vuurrode klaprozen, vrolijke gele brem en okerkleurige villa’s’.
Nou, daar heb ik niet veel van gezien....
Ik ben in de regen weg gefietst. Nou mag ik niet klagen over het weer tot nu toe (ik heb werkelijk prachtig weer gehad) maar vandaag was het klote.
Na ongeveer 8 kilometer (het is dan ongeveer kwart over 9) kom ik door Galluzzo. In Galluzzo ligt het imposante kartuizer klooster Certosa del Galluzzo. Dat is de enige benoemingswaardige plek die ik vandaag tegen zal komen en in eerste instantie fiets ik het klooster voorbij. Ik kan beter doorfietsen denk ik. Enkele kilometers later bedenk ik me. Ik heb toch tijd zat en nat worden kan ik de hele dag nog: ik draai om. Om half tien arriveer ik bij het prachtige klooster. Blijkt dat ik er pas om tien uur in kan. Weer zo’n keuzemoment. Die heb ik al veel gehad deze pelgrimstocht. Ik besluit te wachten tot tien uur. Mijn fiets staat mooi onder een afdak en ik kan ook ergens droog zitten. Ik koel wel af.
Om tien uur komt nog een Frans echtpaar aangelopen en met z’n drieën krijgen we een rondleiding met een gids. Ooit was het klooster zo rijk dat het wel 500 kunstwerken bezat, maar het merendeel werd door Napoleon meegenomen. De fresco in de kerk moet de verrijzenis van een gestorvene voorstellen. Vroeger konden veel mensen niet lezen en daarom probeerde men met tekeningen dingen duidelijk te maken. Vanaf 1957 wordt het klooster niet meer bewoond door kartuizers, maar door cisterciënzers. Eén van de cellen van de monikken - met drie kamers en een eigen tuintje - konden we bezichtigen.
De sfeer van de cel en de sfeer van het klooster deden me weer sterk denken aan mijn overnachting in de Stifft van Stams.
Verder heb ik vandaag alleen maar zingend in de regen gefietst. Eigenlijk ben ik ook wel weer blij met deze dag. Wanneer ik naar Rome zou fietsen zonder een fatsoenlijke regendag dan zouden ze van mij kunnen zeggen dat ik een mooi-weer fietser ben. En dat ben ik niet. Al fietsend haal ik nog een Nederlands echtpaar in. Zij fietsen de Toscane route van Reitsma (de route langs Assisi hadden ze al eens gedaan).
O ja, ik heb onderweg ook nog even uitgekeken naar de vakantievilla van onze koninklijke familie: Rocca dei Draconi in Tavarnelle. Ik heb hem niet gezien.
Even voor vier uur heb ik een collega aan te telefoon. Ik vind het dan ook goed geweest. Mijn doel heb ik vandaag niet gehaald maar soit, morgen is er weer een dag. Ter plekke bel ik een hotel in Castellina in Chianti. Ik snak naar een douche, droge kleren en eten.
Er zit wel één nadeel aan zo’n dag: de foto’s zijn niet zo mooi en erg eentonig. Maarja, onze pa zou gezegd hebben: ‘t is krek zo erg as de ge ut er zelluf van moakt...

Geschreven door

Al 14 reacties bij dit reisverslag

Jan, kun jij zingen? ik wist wel dat je muzikaal was, maar zingen ? ik kom een luisteren als ik de buurt van je kantoor ben oké? En nu maar hopen dat het morgen beter weer zal zijn.

Harry S 2018-05-16 23:28:20

Tja Jan. Het weer kan ook eens een keertje tegenvallen. Maar als het bed van de foto jouw onderkomen is deze nacht dan wens ik je veel succes toe. Maar met een goeie Chianti moet ook dat geen probleem opleveren weet ik uit eigen ervaring. ;)

Jordy Reijnhard 2018-05-16 23:40:21

ook nu effe doorzetten. na regen komt zonneschijn. blijven genieten Jan

rian 2018-05-16 23:45:51

Voor morgen beter weer jammer dat je de appelflappen moest missen weet je nog?

Moeder 2018-05-16 23:48:15

Jan ge weet het ooit zit het mee ooit zit het tegen maar ge moet maar zo denken nog een kleine 2 weken en dan heb je je doel bereikt mooie prestatie en dan zie je de familie weer groetjes els en Bert

Bert tijssen 2018-05-16 23:48:51

Tja Jan, Op de foto’s valt het weer wel mee. Of wil jij ons de vervelende momenten besparen?😂 Begrijp ik goed dat jij toch naar Assisi fietst? Perfecte keuze als het mogelijk is. Erg mooi, maar dat zie je op een afstandje al. Succes morgen weer👍

Louis Maas 2018-05-17 00:19:08

Ooit heb je van die dagen, alles grijs, donker, koud en regen maar dat heeft ook zijn charmes, behalve op de fiets. Petje af voor deze fietser!

Ger en Marij 2018-05-17 08:01:06

Ook dat moet je meemaken Jan,dan geniet je weer extra van je warme douche. Succes🚴

Rianne corstiaans 2018-05-17 08:02:15

Toch een hoop mooie foto's! Nog meer respect vanuit hier en ik wens je een mooie dag in Siena. Fiets ze!

JP 2018-05-17 08:21:07

je zong vast:oerendhard, deurdonderen, gas d'r bi-j, T verstand op nul ... en de ogen op oneindig. En mischien wel: Kriebel in de konte en ...Effe zitten Nog even en je zingt : Ik kom altied weer terug, dat zal ook voor iedereen weer fijn zijn, maar voor nu nog even genieten!!

mariska 2018-05-17 09:26:37

Jantje huilt, jantje lacht. Goed bezig

Johan van hamont 2018-05-17 09:50:30

Na regen komt zonneschijn,succes Jan

Guus 2018-05-17 16:16:19

Zo Jan, ik liep een paar dagen achter. Als je een paar van jouw dagen achter elkaar doorleest zie je dat er wel heel veel bijzonder mooie momenten voorbij komen, maar ook emotionele momenten. Bijzonder dat je nu op plaatsen komt, waar we 2 jaar geleden samen op vakantie waren. Even een déjá vu gevoel bij de foto's die je vandaag appte. Leuk dat je ook nog even langs Le Soline bent gefietst. Ik wens je nog heel veel succes op deze mooie reis. Nog even en dan zal het ook weer zo fijn zijn om Nicole te zien. Groeten van ons allemaal!!!

Bianca 2018-05-17 18:28:11

Soms lukt het allemaal even niet , maar geef niet op ,ga juist door ,zeker omdat je al zo ver gekomen bent! Ik mis inderdaad de prachtige foto's van de klaproos velden😄Succes jan met de laatste loodjes🚴!

Anita Ansems 2018-05-17 19:49:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.