Dag 15: Gestrand in Trento

Italië, Trento

Vandaag ben ik vol goede moed begonnen aan mijn verdere tocht richting Rome. Allereerst passeerde ik de Salurner Klause. Via deze vernauwing in het dal verlaat ik het Duitse taalgebied. De plaatsen krijgen hierna een duidelijk Italiaans karakter.
Daarna ben ik al vrij snel in Trento. Het was mijn bedoeling om even door deze stad te fietsen en om daarna even mijn e-reader op het postkantoor op te halen. Ook wil ik met de zweefbaan naar het 400 meter hoger gelegen dorpje Sadagna. De e-reader had ik laten liggen in mijn hotelkamer in het Duitse Eberhard. Met een medewerkster van de receptie van dat Duitse hotel heb ik afgesproken dat zij de e-reader zou opsturen naar het postkantoor in Trento. Verschillende mensen die het postsysteem in Italië kennen hadden me al gewaarschuwd en ja hoor, de e-reader is er niet. Wat nu? Doorrijden? Wachten? Ik besluit om een middag vrij te nemen. Het dreigt ook te gaan regenen en ik gok erop dat ik morgenvroeg meer geluk heb. Misschien wel tegen beter weten in. Dat betekent ook dat ik de dagen in de Po-vlakte gas zal moeten geven.
Ik regel een B&B, kleed me om en slenter een middag door Trento. Natuurlijk bezoek ik het Piazza Duomo met de barokke Neptunusfontein en de Duomo.
Het mooiste moest toen echter nog komen: het Castello del Buonconsiglo. Dit was van 1250 tot 1803 de residentie van de prins-bisschoppen, die tot Napoleon de scepter zwaaiden over Trento. De oudste delen van het complex zijn het 13e eeuwse Castelvechio en de Torre dell’Aquila, waar een anonieme meester rond 1400 de Ciclo dei Mesi schiep. Dit is een prachtige frescoserie die per maand het werk van de boeren in detail uitbeeldt, terwijl de edelen schone jonkvrouwen het hof maken.
Inmiddels is het zijn best gaan regenen en is het wachten op morgenvroeg. Zou de e-reader gearriveerd zijn? Het zou wel toevallig zijn ook, maarja we zullen zien.
Van het thuisfront ontvang ik een vervelend bericht. Het blijkt dat die verschrikkelijke ziekte bij een goede vriendin weer terug gekomen is. Ik zou het liefst meteen omdraaien en in een nog sneller tempo weer naar huis fietsen. In de hoop dat ik iets kan betekenen voor Suzan, Perry, Rob, Britt, Lenne en de rest van de familie. Ik wens jullie in ieder geval vanuit Italië heel veel sterkte!!!

Geschreven door

Al 12 reacties bij dit reisverslag

Hé Jan, Weer mooie foto's zeg! Hoop dat het slechte weer niet te lang duurt daar en dat morgen de zon weer gaat schijnen. Ik zal morgen in elk geval duimen voor de e-reader..........

Louis Maas 2018-05-09 20:39:08

Vervelend Jan, als je tijden zo'n vervelend bericht moet krijgen. Succes voor de volgende dagen.

Harry S 2018-05-09 20:49:57

Weer prachtige foto,s Jan . Geniet van je reis....!🚴🚴🚴

Rianne corstiaans 2018-05-09 20:59:32

♥️

Nicole 2018-05-09 22:01:15

Hey wat wat vervelend zeg dat slechte nieuws! Slecht nieuws komt nooit goed uit natuurlijk maar nu al helemaal niet! Hoop dat je e reader er morgen is en je snel je reis kunt hervatten. Slaap lekker vanuit een zonnig Frankrijk. Wij gaan morgen ook verder richting het Zuiden alleen een ander land😉

Ineke 2018-05-09 22:04:38

sterkte jan en voor morgen beter weer kaai leuke foto's groetjes

moeder 2018-05-09 22:28:05

Wat een prachtige foto’s Jan. Je ziet duidelijk de Italiaanse stijl meer en meer. Ach ja, de E reader. Balen maar ja. Hopelijk ben je goed verzekerd. ;)

Jordy Reijnhard 2018-05-09 22:49:04

Dit is ook pelgrimeren, het onzekere. Vandaag rust en morgen een trap extra

Johan van hamont 2018-05-09 23:01:45

Het ziet er goed uit op de foto's die je laat zien we hopen dat je morgen mooi weer hebt en dat alles weer goed gaat bij ons is alles oké dus Jan nog even volhouden en dan zien we je weer

Bert tijssen 2018-05-09 23:58:39

Mooie foto's Jan. Na regen komt zonneschijn. Heb vertrouwen in de mensen, het komt goed met de e-reader. Succes met je verdere tocht.

margriet kroonen 2018-05-10 16:43:01

wederom een mooi reisverslag en prachtige foto's Jan Mooie gedachten naar ons toe bedankt daarvoor maar ook jij moet je doel volbrengen dus als je dan toch harder wilt trappen dan moet je dat toch maar richting Rome doen het ga je goed en heel veel mooie ritten toegewenst wij blijven ze lezen

Perry en Suzan 2018-05-10 22:28:20

Hoe gaat ie vandaag en hoe is het weer Nicole is net op de koffie geweest

Bert tijssen 2018-05-13 11:51:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.