Et maintenant, on depart!

België, Brugge

Vandaag is het dan zover. Om 6.30u vertrekt onze taxi, volgestouwd met zakken en valiezen, ons enthousiasme en de aanmoedigingen van onze collega's! We krijgen van John nog boterkoeken toegestopt om het leed van de vroege start van de dag te verzachten.

Na een 8 uur durende vlucht arriveren we in Kinshasa. Het is al donker, maar nog aangenaam warm. Twee chauffeurs staan ons op te wachten. We duiken het woelige verkeer in, wat best te vergelijken is met een mierennest: er is orde in de wanorde. Gevaarlijk! Een kleine botsing wordt met wat geschreeuw afgehandeld.

Onderweg naar onze slaapplek krijgen we wat uitleg van een Spaanse dame die hier woont. Stel je voor: afhankelijk van het quartier waar je woont heb je water of elektriciteit, of niet... Er zijn een 12-tal grote avenues. Tussenin zijn donkere straatjes vol leven...Het is opvallend druk op straat. Er is nergens veel licht, op de enkele straatlantaarns en winkellichten na. De gele taxi's en taxibussen zien er gammel uit en zitten afgeladen vol gepropt. Wij mogen comfortabel zitten.

We krijgen nog een maaltijd geserveerd en praten nog wat na bij een lokaal pintje op terras. We kijken uit naar ons bed. Morgen vroeg dag!

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Jammer dat het Heineken is.

Stefaan 2019-08-27 08:36:54

Heineken??? Beaufort!

Anja 2019-08-27 19:53:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.