Kennismaking met de universiteit!

Australië, Perth

De introductieweek en de eerste daagjes school zitten er inmiddels op, gaat snel! Écht school was het trouwens nog niet, alleen introductie van de vakken en wat er ons te wachten staat. Wel heb ik nu een goed kijkje kunnen nemen op de campus waar ik de komende maanden zal vertoeven. En WAUW.. wat een prachtige universiteit. Waarschijnlijk zeggen alle exchange students dit over de plek waar ze studeren maar deze campus is echt de mooiste die ik gezien heb. Overal waar je loopt zie je groen. Het lijkt soms wel een jungle door alle struiken, palmbomen en watertjes hier en daar. De gebouwen zelf zijn nogal oud en hebben iets weg van een Italiaans groot klooster. Een héél groot klooster by the way, want de campus is maar liefst 1.7 kilometer lang! En laat ik het geluk hebben dat ik zowel in het voorste als achterste gebouw van de campus les heb, telkens na elkaar, dus dat wordt veel snelwandelen. Maar dat is natuurlijk helemaal niet erg in die prachtige omgeving ;). Ook wel leuk om te noemen is dat er naast veel tropische vogels ook wilde pauwen rondlopen! De studentjes zelf zien er ook wat tropisch uit, omdat een groot deel van de studenten hun haren in felle kleuren verft. Op de basisscholen en middelbare scholen moeten de kinderen verplicht uniformen dragen. Ook zijn piercings/tattoo’s/haarverf enzovoorts verboden. Studenten gaan daarom helemaal los wat betreft hun uiterlijk wanneer ze 18 jaar worden. Bij jongens is de haarkleur groen heel geliefd, bij meisjes Roze. (Heb ik toch nog een beetje carnaval hier.. just kidding)

De introductieweek was niet helemaal naar mijn verwachting verlopen. De maandag begon met een algemeen welkom college voor alle exchange students (veel Amerikanen en Noren!). Er waren niet echt interactieve activiteiten met kleinere groepjes waardoor je snel nieuwe mensen kunt leren kennen zoals dat gaat bij Nederlandse introductieweken. Hier kwamen gewoon duizenden studenten samen en moest je maar random mensen aanspreken. Wel kon je je inschrijven om deel te nemen aan bepaalde activiteiten, losstaand van je faculteit/studie. Ik ben onder andere mee geweest met een bus die langs de kust reed ter oriëntatie van de stranden hier in de buurt. Ook heb ik meegedaan aan een watersport activiteit, waarbij je kon kajakken en Sup-surfen, zie de foto’s. Op woensdag was er een openingsceremonie voor o.a. de Arts faculteit, waartoe ik behoor met de richting communicatie/media/marketing. Bij deze ceremonie zag ik voor het eerst een Aboriginal. De man was ‘gekleed’ in een onderbroek en had een dierenvacht om zich heen hangen. Zijn partner ging een of andere gekke regendans doen terwijl hij op een instrument (Didgeridoo?) ging spelen. Dit was wel apart. De introductieweek eindigde met het grootse ‘Oday’ op de campus. Dit is een introfeest waarbij overdag de campus volstaat met kraampjes van verenigingen en clubjes en ’s avonds wordt geparty’ed. Hier kreeg je veel gratis dingetjes zoals shampoo/conditionner, ijskoffie, scheermesjes etc. yay gotta love freebies. Ook stond er een soort van versnelde versie van een reuzenrad waarin je 3 gratis ritjes mocht maken. Hier ben ik natuurlijk ingegaan, because i love rides. Deze attractie leek wel elk moment uit elkaar te kunnen vallen dus dat was denk ik wel zo een beetje het spannendste moment van de week hè-hè.

Mijn nieuwe kamer is trouwens maar tijdelijk, gelukkig, want jezus wat zijn studentenhuizen SMERIG. Mensen die in Nederland zeggen dat de studentenhuizen smerig zijn zouden hier eens een kijkje moeten nemen. Prijs/kwaliteit kennen ze niet echt, alles is ongeveer even duur (en even smerig). Tenzij je bereid bent meer dan 350 dollar per week te betalen om op de campus te wonen zoals velen doen, maar euh mij niet gezien, want dan ben ik broke AF (voor de niet-jongeren; ‘’As-Fuck’’, sorry mam en pap). Remco en ik hebben besloten om samen iets te zoeken voor een tijdje, omdat dit 1. Goedkoper is en 2. Appartementjes véél netter zijn. Mijn tweede nacht in de nieuwe kamer was dan ook echt een hell; er zaten twee mega kakkerlakken in mijn slaapkamer. Ik ben als de dood voor insecten, dus voordat ik motivatie had gevonden om ze weg te jagen / kapot te maken was het alweer 2 uur verder volgensmij. Alsof dat al niet erg was, blijken die krengen maar niet kapot te krijgen. Maarja, nog een paar nachtjes hier en dan finaaally naar een nette, schone plek in East-Perth. Een pluspunt aan deze kamer is wel dat ik om de tijd gratis concerten in de achtertuin heb. Het Domain Stadium waar veel bekende artiesten optreden ligt nog geen 400 meter van mijn slaapkamer vandaan. Zo hoorde ik een paar dagen geleden helder Wolfmother en Guns ’N Roses spelen en had Adèle eergister en gister soundchecks.
 

Random fact: ik heb een slang en een paar blue-tongued lizards geaaid :’)


Tot de volgende keer!



Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Mooie Blog Rachel , Leuk om te volgen. Groetjes John en Alice .

John Deckers 2017-02-28 09:10:39

Leuk geschreven Rachel! Houd dit vol, dan heb je over een half jaar een mooi digitaal 'boekje' als herinnering. Ieuw, kakkerlakken, daar zou ik ook van flippen. Cheers!

Diana 2017-02-28 09:45:48

Super leuk om jou blog te lezen, Rachel. Kakkerlakken houd je weg door iedere dag insectenspray in je kamer te spuiten. Helpt goed! Groetjes van Marc en Ans.

Ans Laeven 2017-02-28 10:48:25

Omg superleuk allemaal Rachke!! Echt leuk geschreven:) xxxxx

Danick 2017-02-28 12:16:33

Australian pie hahahaha

Tjeerd 2017-02-28 13:31:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.