Elaia

Griekenland, Elia

Vanmorgen op tijd vertrokken bij de Taverne. Onderweg in Pyrgos boodschappen gedaan en de dieseltank weer vol gegooid.

Daarna door een steeds mooier landschap naar Elaia gereden. Hier kan je overal aan de kust staan. Er is daar een stroom ban ongeveer 2 km met zand, duinen, bomen en strand.
in het bos zijn drie punten waar douches zijn. Verder hebben ze er afvalcontainers staan en komt de politie ook regelmatig langs.
op dit moment zijn ze nieuwe bomen aan het planten en van water voorzien.

op het strand komen grote zee schildpadden hun eieren leggen. er zijn vrijwilligers die ‘s nachts kijken waar er nesten zijn en deze dan afzetten met stokken. Na ongeveer 8 tot 10 weken komen van de 100 eieren er ongeveer 50 uit. van de 50 schildpadjes bereikt er maar 1 de volwassen leeftijd.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

In het oude stationnetje in Agianaki zit een informatie centrum van de organisate die voor de caretta-caretta schildpadden zorgt. Ze kijken trouwens niet 's nachts langs het strand maar 's morgens heel vroeg omdat je de schildpadden 's nachts beter niet kan storen, de kans is dan groot dat ze dan weer de zee in gaan. Je kan je in centrum ook opgeven als donateur. Wij komen zins 1990 regelmatig in Elea ook dit jaar weer. www.ro-ad. blogspot.com

Varekai 2.0 2019-06-07 16:33:46

Heerlijk Monique en Roel. Ik krijg alweer heimwee!

j.en.s.onderweg 2019-06-08 07:24:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.