restaurant Ionion Blu

Griekenland, Vouprasia, restaurant Ionion Blu

We staan nu voor de derde dag op dit plekje, even ontstressen. Dinsdagochtend zijn we met regen weggereden in Nafpaktos. Onderweg gestopt bij een apotheek want Roel heeft niet genoeg medicijnen bij zich. Helaas hadden ze deze niet op voorraad. We kijken wel verder, voorlopig heeft hij nog medicijnen.

We rijden dit keer via de brug naar Patras, maar dat was gelijk de laatste keer. Het dubbele van de voorboot die er naast vaart. Dit waren de duurste kilometers ooit.

Hierna rijden we via de snelle doorgaande weg naar Taverne Ionion Blu. Daar aangekomen denken we eigenlijk allebei hetzelfde, wegwezen. Maar de zon schijnt en als we eenmaal staan is het eigenlijk wel prima. Je kan als je wilt aan de stroom, we kunnen de wc lozen in het toilet, we mogen water tappen, de zee is nog geen 100 meter bij ons vandaan en je kan er een hapje eten. Oh ja, ze hebben er bij de beachbar ook gratis wifi.

De volgende dag gaan we op de fiets naar het dorpje Varda. De eerste de beste apotheek die we zien lopen we naar binnen en ja hoor daar kunnen ze ons helpen.
Daarna nog even de hoofdstraat doorgelopen en de terrasjes zitten vol met koffiedrinkenede mannen. Moet er niet gewerkt worden?
Onderweg zijn we ook veel asielzoekers tegengekomen. Er blijkt hier in de buurt een opvangcentrum te zijn voor voornamelijk pakistaners. In het stadje komen we ze tegen met een mapje in hun hand en hun paspoort, ze moeten zich waarschijnlijk ergens melden.
Vanochtend gaan we op de fiets een stukje langs de kust, het is hier een agro gebied en voornamelijk heeel veeeeel watermeloenen. Hele grote liggen er in het veld. Vrachtwagens vol. Momenteel is het oogst seizoen en wordt er volop geoogst. Verder nog wat galia meloenen, tomaten en olijfbomen. Vruchtbare grond waarschijnlijk.

Verder lekker luieren, de temperatuur is prima, 27 graden en de komende dagen gaan we naar de 34 graden.

Morgen gaan we weer verder, waarschijnlijk naar Elia, lekker in de schaduw staan.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Genieten met een grote G!!

Gerliza 2019-06-06 13:37:49

Ook €23,- betaald voor de brug? Wij vonden hem ook zo duur, zeker in vergelijking met de brug van Milau. Leuke drone foto's weer!

j.en.s.onderweg 2019-06-06 13:38:47

Kijk, op mijn wenken bediend, foto's zien er goed uit. Geniet lekker samen. Groetjes, Daan

Daan 2019-06-06 13:39:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.