Peer

Oostenrijk, Tulln an der Donau

Weekend! Dus we doen een kort stukje tekst.

Zon, wolken en veel wind. En die hadden we mee. Dus broez'n. Of eigenlijk lekker relaxed fietsen.
Eerste deel door de Wachau. Fruitbomen en wijngaarden op de flanken van de heuvels van dit prachtige dal. We zien ze aan de overkant, maar fietsen er zelf regelmatig tussendoor.

Ee worden al peren geplukt. We stoppen even voor een diepte-interview met deze vriendelijke perenplukfamilie. Zie vlog.

Pauze met cappucino en Apfelstrudel in Mautern. Koffie niks, strudel prima. Van de drie tot nu toe wel de beste.

Aan de praat met echtpaar uit Twente. Hun doel vandaag is Tulln, willen wij ook doen. Zij fietsen met bagagevervoer. Leuk om eens te horen hoe dat gaat. Zij vinden onze verhalen weer leuk. Zo gaat dat. Later op de dag zien we ze een volgend terras opgaan. Heel goed. Wij gaan nog even door. Weinig horeca trouwens langs de route. Als je iets wil, dan moet je van die enkele gebruikmaken ook.

Het is overal druk, maar wel gezellig. Passau-Wenen rijders, maar ook veel dagjesmensen. Het is zaterdag immers.

Na Mautern verandert het landschap. Weg bergen, heuvels, glooiingen. Het is weer vlak. Een echt rivierenlandschap. Alsof je langs de IJssel rijdt, maar dan anders.

Al op tijd bereiken we Tulln. Bed en breakfast snel gevonden, opfrissen, wasje draaien, een supermarkt in, en op de fiets het centrum in voor een hapje eten.

Wat is het dan toevallig dat we daar de Twentenaren weer treffen die hetzelfde terras uitkiezen.

We fietsen en lopen nog even rond in de stad, eten een ijsje en gaan terug naar de B&B. Oma bellen, vlogje in elkaar flansen, dit stukje typen en slapen zo. Want nieuw mijlpaal is in zicht.

Morgen naar WENEN! Niet te geloven toch?

Kort tochtje, morgenmiddag de wandelschoenen aan.

Bis morgen!

Vlog bij de blog:
https://youtu.be/i3wF21vNMes?list=PLSaNWvQ4BNDUb-7NGTmFrin-smNJwx7KC


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Prachtig weer

jacqueline 2017-08-12 22:32:05

MOOI, Die neus! Geweldig. Vraag1: Hoe maken jullie die vlogs? Staat er een selfiestick ofzo op je stuur? Vraag 2: Die tassen: waar hebben jullie in vredesnaam ruimte om ook nog een dag of 10 kaiserhuppeldepup mee te 'fietsen' voor de kinderen? Vraag3: Hoe kan het dat er bij jullie 36 uur in een dag zit? En vloggen, en caches zoeken, en foto's maken, en diepteinterviews houden, verslagen schrijven, ijsjes eten en ook nog fietsen!

Liesbeth 2017-08-13 00:31:27

Ben weer bij, Hetty! Prachtige verhalen en dito foto's! Hoor straks thuis graag je ervaringen met Pindat! Moeten wij deze app in oktober ook gaan gebruiken in Argentinië? Of heb je een beter idee?

Marleen 2017-08-13 19:13:53
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.