Engel

Duitsland, Detmold

Engel

De ontbijtzaal zag er vanochtend uit alsof het bruidspaar en de gasten ieder moment konden binnenkomen voor het diner dansant.
De tafels strak gedekt en de stoelen allemaal in 't wit. Echter, alleen wij kwamen er. En de ontbijtmevrouw. Een vriendelijke dame die een rijkelijk buffet had bereid. Ter plekke bakte ze een perfect spiegeleitje voor Erik en als we iets hadden gepakt werd dat direct weer aangevuld.
Verder zagen we niemand, misschien waren we zelfs de enige gasten en kon ze zich dus heerlijk uitleven op ons.

Bij het weggaan hadden we het over het mooie weer, de zon scheen al zo lekker. Ik zei dat ik er blij mee was en toen zei zij: Wenn Engel reisen, stimmt das Wetter. Mooi hè? Voelde me vereerd.Tegeltje!

De ochtend was echt warm, veel zon. In de middag kwamen er wolken, dat fietste een stuk beter. Ook in de ochtend veel stukken met tegenwind, op de open vlaktes was het even aanpoten. Overigens reed ik met het motortje op standje 1. Dat moest van Erik, vanwege m'n pijnlijke kuit. Dankzij een medische hulplijn nav het bericht van gisteren had ik een goede remedie ontvangen en werd de pijn in de loop van de dag wat minder. Het is ook nog niet over, maar wel een stuk beter. Ik doe de oefening, ik stretch en heb dus een beetje hulp vandaag. Ik denk dat ik bij de eerste beklimming gisteren te fanatiek ben geweest en de boel een beetje heb overbelast. Afijn, als het hier bij blijft, dan is het oké.

De billen hadden wel een wat mindere dag. Ook Erik zag ik wat vaker verzitten en even staan op de pedalen om de boel te ontlasten en te ontspannen. Dat billengedoe heeft denk ik ook te maken met het dragen van een andere fietsbroek. M'n favoriete broek moet gewassen worden, nummer 2 zit net even anders.

Veel fietsers, hardlopers en wandelaars vandaag. Duitsland viert een zonnige zondag. De fietsers op een gewone fiets zijn op 1 hand te tellen. Alle oudjes hebben in iedere geval een hulpmotor. Wij halen niemand meer in tegenwoordig. Prima overigens hoor. Anders hadden ze vandaag niet gefietst denk ik, vanwege de harde wind.
In de bossen scheurden ook mountainbikers op electrische fietsen. Dat voelde niet goed. Die jongens worden toch niet moe zo?

De mensen waren vandaag ook wat vrolijker. We riepen net als zij Moin! Een leuke groet, die we vorig jaar voor het eerst hoorden in Noord Duitsland. Hier wordt het ook gezegd dus.

Is t nog een beestje interessant, dit verhaal? :)

Onderweg was het dat wel en niet. Eerst veel weids landschap, later veel bos. Lekker koel. Maar echt bezienswaardigheden komen we niet tegen. Eén Schloss, waar je verder niet in kon of zo. Nou hadden we dat toch niet gedaan hoor, als het kon. Maar wel een fotootje gemaakt, je moet toch een beetje toeristisch doen op z'n tijd.

De caches die we vinden zijn leuk. In het filmpje zie je een paar ontdekkingen. De Berlijnse Muur was een topper. Erik heeft zelf een cache gelegd bij Koekange, daar staat ook een deel van de Berlijnse muur. Die cache heet Zicht op de Berlijnse Muur. En dan vind je hier nagenoeg eenzelfde soort cache. Ik vind dat leuk.

Iets minder leuk was het dat we niet vlot een overnachting konden vinden. Na een aantal beklimmingen, over mooie wegen maar ook rulle bospaden en Schotterwegen dachten we iets geschikts te hebben gevonden, maar helaas. Enige optie was om nog verder te klimmen en daarna af te dalen ( heerlijk was ie! 50 en meer op de teller!). We zitten nu dus in Detmold, een goede plek. "Met Wifi vertelde de uitbater, maar " Och hoe kan dat nou, hij doet het niet? Ik snap er niks van, dat gebeurt nooit! " op z'n Duits dan hè.

Het betekent wel dat we morgen direct een aardig stukje omhoog moeten om weer op de route te komen.

Vanwege geen wifi plaats ik dit verhaaltje dus weer wat later. De vlog uploaden lukt al helemaal niet, dus die houden jullie tegoed.

Is t overigens wat, dat gevlog? Of is een verhaaltje voldoende. Vind het zelf wel grappig. ;)
Deze heeft een wat raar laatste shot denk. Ik kreeg m namelijk steeds op de kop in beeld. Special effect. https://youtu.be/Ft29RgkfcrY

We liggen lekker languit op bed, beentjes omhoog, de was hangt te drogen, de Oostenrijkse en Spaanse voetbaldames nemen strafschoppen.

Bis morgen!

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Hetty, ga maar door met vloggen. Een leuke en interessante aanvulling op je reisverslagen.

Mirjam 2017-07-31 20:18:19

Ik lag in een deuk om jullie vlog. jullie Komen heel dichtbij. Je hebt er een mooie stem voor. Knap hoe jullie dat allemaal doen. En mooie foto's maken, en coaches zoeken en vloggen...en oja ook nog fietsen. Ik hoop toch ook dat het weer in Nederland gaat 'stimmen' Vandaag was trouwens een heerlijke dag! ' Lekker fietsweer. Moi!

Liesbeth 2017-07-31 21:39:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.