Bijzonder dorp

Spanje, El Rocio

Vanuit Sevilla gaat onze tocht vandaag naar El Rocio, hier is een camperplek gelegen aan een vogelrijk meer. Het ligt aan de rand van natuurpark Doñana, waar we nog naar toe willen. Heel bijzonder, in dit dorp zijn geen rotondes, geen stoplichten of zebrapaden en zelfs geen strepen op de weg... Alle straten zijn van geel zand! Een grote kerk, witte huizen met een afdak aan de voorkant en een voorziening om een paard aan vast te maken. Het lijkt hier wel het wilde westen. Om de paar huizen staat een kleine kerk of kapel. Wat is dit? De reisgids geeft antwoord. In de 15e eeuw is door een jager in een holle boom hier in de moerassen een beeld van Maria gevonden. Daar is toen een prachtige kerk voor gebouwd. Toen in de 17e eeuw deze streek werd getroffen door een verschrikkelijke epidemie (pest?), kwam men van heinde en verre om bij dit beeld goede gezondheid af te smeken. Er ontstonden pelgrimsverenigingen die hier kerkjes en kapelletjes bouwden en ook huizen om tijdelijk in te verblijven. Nog steeds zijn er jaarlijks feesten te ere van Maria en er zijn winkeltjes waarin van alles te koop is met een plaatje van het beeld er op.
Het meer is vogelrijk, we zien onder andere flamingo's. Van een parkeerwachter mochten we niet bij het meer staan, het mocht wel een stukje verderop in een zanderig straatje.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.