Jippie, tablets op school.

Kenia,

Vandaag is het feest omdat we de tablets naar de Blessed Generation Highschool, gerund door nederlanders, gaan brengen.

We rijden naar de school en worden vriendelijk ontvangen. Na het nuttigen van (engelse) thee en een broodje, gaan we de klas in. Aan Peter de eer om een 'college' te geven. Wat hij goed doet (in mijn optiek) is de manier waarop hij in de klas staat. Het is een manier die bij ons erg bekend is, een 'interactieve les met een participerende docent', maar hier zeker geen gemeen goed is. De les van Peter wordt erg gewaardeerd. En uiteraard, als de tablets te voorschijn komen, is het feest. Er wordt wiskunde gedoceerd waarbij hoeken moeten worden uitgerekend. Ik zie een groepje fanatiek aan de slag gaan en snel hun schrift pakken. De vraag wordt keurig met lineaal overgetekend in het schrift en het antwoord wordt uitgerekend. Als ik ze vertel dat ze het antwoord ook 'direct' kunnen invoeren zodra ze het weten, is het idee helder en gaan ze 'als de brandweer'. Mission accomplished, zou ik zeggen. De leerlingen op deze school wonen hier permanent. De reden is best schrijnend omdat ze in veel gevallen geen ouders meer hebben. Maar Peter weet ze te raken met zijn persoonlijk verhaal ('been there') en geeft ze hoop om aan de situatie te ontsnappen. Cool !!

Hierna rijden we naar Nairobi. De stadsjungle zorgt voor wat oponthoud maar uiteindelijk worden we vriendelijk ontvangen bij Upande door Mark de Blois. We bespreken de mogelijkheden voor samenwerking en doorontwikkeling van het DEAN product. Dat maakt het een mooie dag want tablets afgeleverd, kids hoop gegeven en een basis gelegd voor de toekomst. Tevreden terug naar Thika.

Indruk van de dag: https://youtu.be/Vkw0FRD_b3E

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Samen met foto's geeft mooie indruk van het project.

Irene 2020-01-25 21:54:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.