First day at the office

Kenia, Thika

Het eerst wat vandaag opvalt: menselijke inzet is hier blijkbaar niet zo duur. Voorbeeld: voor het hotel staan permanent twee bewakers. Niet pontificaal en ogenschijnlijk niet bewapend, maar toch houden ze de boel goed in de gaten en wachten op wat komen gaat. Gelukkig kunnen ze goed wachten want veel gebeurt er niet. Zo ook niet in de bar/restaurant van het hotel. Daar zijn permanent vier obers aanwezig incl. een manager. Dat maakt het gemiddelde 3 tafels per persoon, want groter is het niet. Deze ochtend is het 4 personen voor 1 tafel en zo kan het gebeuren dat het bordje met twee toast brood vriendelijk van mij wordt overgenomen waarna we gezamenlijk naar mijn tafeltje (3 meter verderop) lopen. Laten we het maar houden op gastvrijheid en daar kunnen we best nog wat van leren.
Wat verder opvalt: het regent flink maar gelukkig blijft de temperatuur wel 'op norm'. De muisgrijze lucht lijkt sterk op degene zoals we die in Nederland kennen. Maar gelukkig is het leven hier kleurrijk, dat maakt een hoop goed.

Aangekomen op 'the office', wat blijkt een ruimte met twee grote ronde tafels, gescheiden door een muur. Geen scrumboards of zoiets aan de muur, gewoon lekker kaal. Goed voor de concentratie. Leuke interviews gedaan en plannen gemaakt voor de rest van de week.

Tijdens de lunch en na het werk nog even door de stad gelopen. Zeker het centrum is rond 18.00 uur druk, of eigenlijk heel druk. Dit land heeft zoveel ruimte en toch kruipen al deze mensen bij elkaar. Er staan beduidend meer stands en er is veel meer (handels)waar op straat dan gister. Wel leuk, maar na een dag werken schiet ik snel wat foto's en houd het voor gezien.

Geniet van de foto's en de bijschriften. Morgen het eerste school bezoek.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Leuk, Benny, om je zo te volgen. Succes morgen weer

Annie 2020-01-14 22:57:25

Gaaf om in een andere cultuur te duiken. Heel wat nieuwe indrukken. Leuk om te lezen!

Henrike 2020-01-16 09:02:39

Fijn te mogen meegenieten met je avontuur daar!

Loes 2020-01-16 18:59:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.