Inkijk in de verboden stad

Vietnam, Hue

Hué ligt centraal tussen Noord en Zuid-Vietnam, en pas vanaf de jaren 1800 werden beide delen verenigd tot het huidige land. De laatste keizers van Vietnam verplaatsten daarom de hoofdstad naar Hué.
In Hué is rond 1800 een volledig nieuwe citadel gebouwd, naar oude traditie, inclusief een keizerlijke stad en een verboden stad.
De moeite waard voor een uitgebreid bezoek.
Eerst nog een tempelbezoek aan pagode Thien My. In de tempel leven nog monniken. Eén van de vroegere monniken van deze tempel werd wereldberoemd doordat hij zich midden op een druk kruispunt in 1963 in brand liet steken als protest tegen het regime...
De auto die de monnik naar het kruispunt bracht, is er een stille getuige van.
Dan na een korte boottocht de citadel, een ommuurd gebied van 520 ha.
Eerst passeren we de dikke buitenmuren en komen in het buitenste deel van het complex. Via een prachtige poort bereiken we dan de keizerlijke stad, die op zijn beurt opnieuw ommuurd is. In deze stad woonden enkel hooggeplaatsten en familie van de koning. In dit deel staat ook de werkplaats van de koning. Daar staat zijn troon en ontvangt hij mensen.
Als laatste stuiten we weer op een muur die toegang geeft tot de verboden stad. Daar mochten enkel de koning, zijn kinderen en vrouwen wonen, bewaakt door eunuchen.
Veel is gebombardeerd in de oorlog, maar er is ook al veel gerestaureerd.
Na nog een bezoek aan het museum met dagelijkse voorwerpen uit het paleis is het tijd voor de lunch.
Na de lunch bezoeken we twee van de zeven keizerlijke graven die nog in Hué te vinden zijn. Het doet me sterk denken aan Egypte. Elke koning wou zijn eigen graftempel, waarin alles moest zijn wat hij nodig had voor zijn hemelse leven. De tempels hebben stenen wachters, paarden en olifanten, huizen voor de concubines en rustruimtes voor de koning. Het eigenlijke graf is verstopt diep onder een berg.
We worden nog vlug meegesleept naar een plek waar ze wierook maken, en dan zit de tour erop.
In het hotel bekomen we langzaam maar tevreden van de hitte. Het was een leerrijke dag vandaag!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Een nieuw hoedje voor de verzameling! De rest ziet er ook goed uit ;)

Isis 2018-09-07 21:58:46

Je wordt stilaan een expert in fotografie . Nog een paar vraagjes :ls je na een lange treinnachtreis nog maar halverwege het land zit , hoeveel duizend km. en hoeveel breedtegraad heeft dat lange land dan ? Als een woord vele betekenissen heeft waarvan de betekenis afhangt van de intonatie , hebben zij dan een geschreven literatuur ? En de kleine centjes van de Dong , zijn dat dan dingskes ? Moe

Moe .u 2018-09-08 10:14:00

Vietnam is bijna 1700 km lang van Noord naar Zuid maar is op zijn smalste punt slechts 50 km breed. De taal maakt dankzij een Jezuïet uit 1651 gebruik van onze lettertekens, waarbij accenten boven en onder de letters de toonhoogte weergeven. De dong zou kleine dingskes hebben 😂, maar ik heb ze nog niet gezien. Het kleinste dat we tot nu toe terugkregen was 1000 dong als briefje.

Ruth 2018-09-08 17:27:53
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.