Lovina/Candidasa - dag 6

Indonesië, Bali

Om 9 heeft Mustra ons opgehaald. Vandaag gaan we naar Candidasa en onderweg zullen we verschillende bezichtigen doen.

Eerst stoppen we in Singaraja. Vroeger was dit de hoofdstad van Bali. Tegenwoordig is de hoofdstad Denpasar.
We bezoek hier de grootste markt van Bali. Veel kraampjes met stoffen, kruiden, goud, groenten, vis e.d.
Maar wat was het voor onze begrippen vies daar! Er hing een urinegeur, de vloeren waren glibberig en er liepen ratten en muizen. Brrrr.....
Zelfs Erik voelde zich er niet op zijn gemak. Je kon er zelf messen kopen en hij was bang dat hij er zo één in zijn buik zou hebben.
Het was leuk om gezien te hebben, maar waren blij dat we weer de auto in konden.

Via kronkelwegen door de bergen, waar kruidnagel en kokosnoten worden verbouwd, gaan we naar Kintamani. Hier heb je het mooiste uitzicht op de vulkaan Batur en het Baturmeer. De vulkaan was voor het laatst actief in 1994. Er kwam toen gaan lava maar "vuurwerk" uit. In Kintamani worden vooral sinaasappels en mandarijnen verbouwd.

Nu door naar Besakih. Hier ligt de moedertempel van Bali. Het is de grootste en heiligste tempel van Bali. Het tempelcomplex bestaat uit verschillende terrassen en omvat 40 kleinre tempels. Om deze tempel te bezoeken moesten we allemaal een swarong aan om de goden te eren.
Bij de moedertempel bidden dagelijks mensen en brengen ze offers.
Overal op Bali zie je kleine stalletje met verkopers welke heel opdringerig zijn. Ze proberen je op slinkse wijze hun winkeltje binnen te krijgen om vervolgens iets te verkopen. Bij de tempel is het heel erg. Ze gebruiken hun kleine meisjes om te verkopen. Kinderen van een jaar of 4-5 die een aantal woorden buitenlands kunnen en je na blijven lopen. Echt zielig!

Van hieruit gaan we naar Semara Pura waar we het oude gerechtsgebouw (Kerta Gosa Palace) en het oorlogsmuseum bekijken.

Vervolgens gaan we naar Goa Lawah waar we nog een tempel en een vleermuizengrot bezoeken. Aan de ingang hangen duizenden vleermuizen. Gelukkig hoeven we niet naar binnen, want het stinkt buiten al verschrikkelijk van de uitwerpselen van de vleermuizen.

Als laatste staat een bezoek aan een traditioneel dorp op het programma. Mustra vertelt ons dat Tenganan een dorp is waar kinderen nog worden uitgehuwelijkt. Jongens vechten hier nog om te laten zien wie de sterkste is, dit om indruk te maken op de meisjes.
Een "gids" staat ons hier op te wachten. Hij vertelt ons wat over het dorp en leidt ons vervolgens naar zijn woning. Zijn vrouw zou stof weven, maar ik heb het idee dat de weefmachine er voor de sier staat. De stoffen die er hingen hangen ook in alle andere winkels die we zijn tegengekomen, bovendien was ze wel erg modern gekleed met een korte broek en t-shirt. We krijgen toch sterk de indruk dat deze rondleidingen alleen worden gedaan om hun producten te verkopen. Als we laten blijken dat we geen interesse hebben weet hij niet hoe snel hij ons weer naar de auto moet brengen! 😂

Vannacht verblijven we in hotel Alila Manggis in Candidasa. Het was een vermoeiende dag, veel gezien en veel informatie gekregen. Het is een geweldig hotel met een lekker bedje dus denk dat we wel goed zullen slapen!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.