Ponte de Lima, 18 km.

Portugal, Ponte de Lima


Eerst over gisterenavond. Dat was onvergetelijk. De paters en Manuela kwamen inderdaad. Het Amerikaanse stel mocht in het huis slapen (omdat Fernanda bang was dat hij zou snurken). Monnik Eusebio en Manuela kregen een apparte ruimte en padre Louis en padre Fabricio sliepen bij ons. Na de bijzondere maaltijd met 14 gasten gingen we naar buiten. Daar stond op een tafel allerlei Port en wijn. Maar eerst deed padre Louis een mis in de tuin. Dat was erg bijzonder, boven hem scheen de volle maan. Van de mis verstonden wij niets, alles ging in het Portugees, maar de sfeer was geweldig. Daarna hebben we nog met z'n allen aan de port gezeten. Een avond om nooit te vergeten.
Gisterenmiddag kreeg ik ook nog een voetmassage van de Spaanse dame, heerlijk.
Vanmorgen was het ontbijt vanaf half 8. Zeer compleet, met gebakken ei en kaas. We hebben erg genoten van dit bijzondere adres.
De tocht van vandaag was erg mooi en niet zwaar. Dwars door de landerijen en wijnpgaarden. Onderweg zagen we de Portugese huisvrouwen de was doen in de rivier. Wat zijn wij dan toch verwend met onze wasmachines.
Net voor Ponte de Lima werd ergens alles in gereedheid gebracht voor een feest. Wat er precies aan de hand was weten wij niet, maar wij konden daar in ieder geval frisse ijsthee kopen.
Rond 1 uur waren we in Ponte de Lima. We kunnen pas om 4 uur in de albergue terecht.
De herberg is mooi, ruim, maar wel twee trappen op.
Dank iedereen voor de gezellige reacties, altijd leuk te lezen.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Wat een boffers zijn jullie wat jullie allemaal meemaken . We volgen jullie met interesse en een beetje jaloezie , we zouden wel twintig jaar jonger willen zijn en dan ook zo iets gaan ondernemen , maar helaas. Groetjes Jan en An .

A n en Jan 2015-08-29 20:59:31

Leuk te lezen welke bijzondere gebeurtenissen jullie mogen meemaken. Veel plezier en mooie wandelingen met leuke ontmoetingen.

Piet van Gils 2015-08-29 20:59:43

Deze reis wordt echt onvergetelijk voor jullie????geniet ervan.!

Gonny 2015-08-29 21:34:09

Voor ons een "feest van herkenning", leuk dat jullie dezelfde ervaring hebben bij Cas Fernanda. Als er mensen zijn later die een stoel in de hemel verdienen, weten wij wel wie..... Overigens fantastisch dat jullie elke dag een stukje schrijven, zo lopen we echt mee. (vandaar ook de eerste regel). Ga heerlijk zo door, rustig aan, geniet van alle moois op je pad en vergeet het welverdiende pilsje niet aan het eind van de etappe. We wachten weer graag op het volgende verhaal. Succes en groet, Cor

Cor 2015-08-30 12:55:20

Ja, ja, inderdaad een onvergetelijk adres, zulke lieve mensen maak je maar af en toe mee en jullie zijn helemaal bofkonten met ook nog eens hele bijzondere mensen in deze albergue. Fijn dat jullie er zo van hebben genoten. Het blijft genieten voor jullie. Buen Camino

Gerda Reijne 2015-08-30 12:59:40

Wat hebben jullie het goed en de eerste week zit er al weer op! Geniet van alles. Groetjes en toot de volgende keer.

Jeannette 2015-08-30 19:36:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.