De weg op.... bij Hoevelaken vooral links rijden.

Australië, Clifton Beach en Palm Cove

12 & 13 November

Zaterdag was een lekkere chilldag. Ik heb een boekje in het zwembad gelezen, Rens een rondje op zijn motor gereden en de rest ging shoppen. 'S avonds de barbecue weer aangestoken bij het zwembad en redelijk op tijd naar bed gegaan.

Marlie en ik gaan de volgende ochtend bij Vishnu en Lakshmi langs in Clifton Beach, 20km boven Cairns. "Bij wie???", hoor ik jullie denken... Lakshmi (vrouw) en Vishnu (man) kennen jullie misschien nog wel uit een van de reisverslagen vanuit India. Dit Australische stel leerden wij kennen in Jaipur gedurende een van hun lange reizen. Ze hebben elkaar de naam van een hindoeïstische God gegeven. Tsja... ieder z'n ding hè.

Lakshmi is verloskundige en Vishnu is officieel gepensioneerd. Desondanks hebben ze het, wanneer ze niet op reis zijn, nog ontzettend druk met allerlei nevenactiviteiten. Vishnu, voormalig ambtenaar bij de gemeente, runt een klein grafisch desginbureau en helpt Vishnu met haar recent opgezette webshop: www.palludesign.com. Hier verkoopt ze o.a. shawls uit India, kussenhoezen uit Thailand en Vietnam. Mocht je interesse hebben, ze worden over de hele wereld verstuurd ;).

T/m 21 november zijn ze hier bezig om de spullen uit hun huis te halen in verband met de verhuur van hun woning. Daarná gaan ze nl. weer voor vijf maanden naar Azië. Deels om spullen in te kopen voor de webshop maar natuurlijk ook om weer op reis te kunnen. Een mooi leven hebben die twee!

Via WhatsApp heb ik na India contact gehouden met hen en toevallig waren ze in deze periode thuis. Leuk om even langs te gaan voor een bakkie! Ze nodigden ons uit voor een 'breaky/brunch at sea'. Zo gezegd, zo gedaan. Hun huis staat in een rustige wijk op vijf minuten loopafstand van het strand. Het is een grote open woning met zwembad, omringd door palmen en ingericht met spullen van over heel de wereld. Waarom zou je met een eigen toplocatie als deze nog zo veel op reis gaan zou je je haast af gaan vragen?

Reizen zit nu eenmaal in hun bloed. Iran, Afghanistan, Pakistan en nog veel meer bestemmingen in de jaren '60/'70.
Zes maanden in een caravan aan zee in Australië met de 1e baby op komst en 4 dagen non stop rijden vlak voor de bevalling van het 2e kind . "Back in the wild days, we loved to seek the adventure", geeft Vishnu aan. "Black Sabbath played on the radio and at every gas station I was pulling 1.000 bugs from our winshield because of our speed. We had to reach the hospital in time before Lakshmi would deliver our baby". Hahaha... En dan nu zit hier tegenover ons deze vriendelijke oudere man deze verhalen te vertellen. Mooi!

Ze willen het reizen over een paar jaar wat meer gaan beperken. Deels vanwege hun leeftijd, maar ook omdat deze woning voor hun tweeën te groot is geworden. Ze willen daarom twee van de vier slaapkamers als B&B aan gaan bieden. Daarvoor zullen ze meer thuis moeten zijn. Ze vinden het beiden leuk om mensen te ontmoeten en zien dit nieuwe plan wel zitten. Wie weet kunnen we hier nog eens naartoe!

Tijdens de brunch aan zee in Palm Cove, een upper class dorpje verderop, hebben we het over van alles en nog wat. Echt gezellig! Mochten ze ooit naar NL komen dan laten we ze Breda zien. Maar eerst gaan ze Azië weer verkennen. En wij Australië!

Na de brunch rijden Marlie en ik door naar Hartley's Crocodile Adventures. In dit wildlife park zien we hoe crocs naast onze boot kippenkoppen vermalen tot gruis. Alsof er twee betontegels op elkaar klappen als die kaken dichtgaan. Naast crocs zitten hier ook slangen (waaronder de nr. 1 onder de giftige slangen ter wereld), spinnen, schorpioenen en komodo varanen. Genoeg bad mthafcka's dus.

Voor de liefhebbers van knuffeldieren zitten hier ook koala's en kangoeroes. Ik heb nog nooit zúlke luie beesten gezien als koala's. Al ontploft de hele dierentuin, sterker nog, de hele wereld... die beesten bewegen niet. Een van hen, Depri Donna, zie je ook tussen de foto's staan.

Aan het einde van de middag betrekt het en begint het wat te rommelen. De regen zet niet door maar we gaan toch maar terug naar huis.
De mannen gaan die avond bier drinken en vlees eten in Cairns. De dames kwakkelen wat met de luchtwegen dus gaan op tijd slapen. Morgenochtend halen we de campers op en gaan we op pad. Tot dan!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Heel leuk om te lezen. Lekker relaxed en leuke activiteiten doen. Klinkt heerlijk!! Ga vooral zo door 😊 Heb er fu

Evelien 2016-11-16 09:22:31

Leuk dat jullie weer "oude" vakantiegangers ontmoet hebben. Veel veilige kilometers met het camperbusje.

Kees 2016-11-16 10:02:00

Paul ik heb de sneak preview van Saltwater Heroes van episode 3 gezien. Gevonden op http://www.discoverychannel.com.au/shows/saltwater-heroes/queensland-episode-3/ en http://www.discoverychannel.com.au/shows/saltwater-heroes/saltwater-heroes-videos/#4420488135001

Kees 2016-11-16 10:25:04
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.