Bingo!

Australië, Cairns

8 & 9 november

Een wekker? Nee dankje, ik word vanzelf wel wakker om 4.30 uur. ;)

Ja, als je het opstaan dan nog een uurtje uit kunt stellen is het om 5.30uur echt tijd om er uit te gaan. Marlie en ik lopen via de Esplanade (boys, ook hier zit er dus eentje) naar een koffietentje. Langs de Esplanade zijn er groepjes aan het bootcampen, lopen mensen te joggen en worden honden meegenomen voor een ochtendwandeling. Peaceful times hier in de ochtend.

In tegenstelling tot de chagrijnige studenten die in Breda een kop koffie voor je neus schuiven om: nogmaals-te-benadrukken-dat-ze-je-toch-echt-een-plezier-doen-omdat-je-1-minuut-voor-de-openingstijd-van-8(!)uur-al-koffie-krijgt, worden we hier op dit tijdstip vrolijk begroet door een Ozzie. Hij heeft er zin in ondanks dat het pas 6.00 uur is. En zo zijn ze tot nu toe eigenlijk allemaal... vriendelijk, vrolijk en goedlachs.

Als iedereen ontwaakt is gaan we begin van de middag met z'n allen naar the Lagoon. Een publiek zwembad, omringd door een parkje waar men gratis gebruik kan maken van gasbarbecues. Als je ze maar schoon achter laat. Elke ochtend controleren de medewerkers van de Australische BSW de barbecues en spuiten ze de bankjes etc.af. Geen vernielingen, grafitti of rommel op straat. Daar zouden we in Nederland een voorbeeld aan moeten nemen.

Na een wandeling met de mannen door de haven is het tijd voor een pintelier. The Pier Bar is de vaste stek van Rens dus daar gaan we de pints uitproberen. Even daarna sluiten de dames aan.

In de avond gaan Marlie en ik met Rens mee naar de Bogan Bingo @ Gilligan's. Twee jaar lang kwam Rens hier iedere week voor deze bingo. Het schijnt nogal een happening te zijn :). Gilligan's is grote openlucht club met backpackershostel. Voor niet al te veel geld eet je je hier vol aan een lekkere burger of pasta. De dinsdagavondbingo wordt ondertussen opgebouwd. Rens kent (natuurlijk als vaste gast) een paar mensen van de organisatie.

Ok, dus wat moet je je er bij voorstellen....
2 Tafels op een podium waarachter 2 New Kids Turbo gasten staan, de zgn. Bogans.
Er wordt een bingo gespeeld maar het draait om drank, onzin en gek doen. Rens geeft aan dat je bij elk nummer wat ze roepen "Come oooooon" moet schreeuwen. Want de meest irritante schreeuwer/speler krijgt gratis bier. En dat werkt! Gedurende de avond verzamelen we zo'n 8 gratis pintelieren. Telkens als Rens schreeuwt zie je de opperBogan kijken en denken: "Ohw Noooo...not him again". Hahahaha....

Maar daar blijven de regels niet bij. Bij elke nummer dat eindigt op een 4 (four), schreeuw je: "Mecka, (1 van de 2 Bogans) your mom's a whore". Een cijfer dat eindigt op 2 is een duckie. "Shoot the duckie". De 8 is een fat lady dus dan schreeuw je "Wobba". Bij 88 natuurlijk "Wobba Wobba". En ja hoor... hoe harder hoe beter. Gratis pet, gratis bier en veel vertier. Ik sta op een gegeven moment zonder shirt luchtgitaar te spelen op het podiun, Marlie zet een polonaise in met een opblaaspop (Mecka's chick) en wint daarna een contest met de langste kledingketting. Mensen uit de zaal staan in hun ondergoed om ons team te helpen, whahaha. Chany en ... (?) die samen Engels studeren in Cairns zitten bij ons aan tafel en willen ook gratis bier verdienen. Rens adviseert Chany (een kleine en tengere Thaise uit Zwitserland) om op haar kruk te gaan staan om te schreeuwen. Natuurlijk doet ze dat precies op het verkeerde moment waarna de security haar vriendelijk verzoekt om te gaan zitten, hahaha.

De avond eindigt, na een klein dansje gewaagd te hebben, rond 2.30u in een taxi. Morgen weer een dag....

Nou, die dag ging alles wat langzamer dan normaal. De jeugd slaat de ochtend over en in de middag rijden we naar een waterval om daar te chillen. En chillen is het zeker. In de zon op een rots in de rivier is het goed vol te houden. Voorzichtig een klein biertje erbij om in de avond na een barbecue op tijd naar bed te gaan. Morgen gaan we nl.duiken met de T6 van Tusa Dive waar Rens gewerkt heeft.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ik kan nu al niet wachten op deze foto's :)

Joeri 2016-11-12 09:43:34

hahaha, love it!

Marloes 2016-11-14 11:17:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.