Laatste dag November

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om half 8 wakker en Felicia was bezig in mijn tenen te bijten en Fiep op mijn kop aan het tikken met zijn poot. Ze hadden schijnbaar honger. Er staan wel knabbels maar ja die hoeven we niet.
Een poosje tv en dan eruit. Om 9 uur was ik helemaal klaar . En daar kwam de koffievisite. Sabrina wees op de hocker en wilde dus zitten dan wijst ze op mijn PC en wil filmpjes kijken van haar zelf. Ze heeft een hopeloze groene snotneus en Ingrid maakt het nu steeds leeg met zo´n zuigapparaatje want ze kan niet snuiten.
Ik ben daarna de dozen goed gaan verdelen en inpakken en dan dichtgeplakt en verzendklaar gemaakt. Dan samen met Jan naar de Post . Ik was 25 Euro kwijt dus dat viel reuze mee. Ik denk een 40 kilo.
Ik had nog bij Jannick nagevraagd of het kleine transportertje van zijn baas voor een goed doel te krijgen is maar die staat in de winter ergens (een soort leasing of zo) Anders had ik die vol gemaakt en als iedereen een paar Euro bijdraagt konden daar de Diesel en Maut van betaald worden. Ik had namelijk allemaal berichten van mensen die wel spullen hebben maar zeggen dat ze geen geld hebben om te verzenden. Ik reserveer zelf altijd een klein bedrag juist tegen kerst voor een goed doel. Ook ik heb het niet breed maar iets moet kunnen. Ingrid wilde ook wel de helft betalen maar haar gezegd misschien krijgen we nog wel een doos vol want we hebben op de zolder ook nog staan om uit te zoeken. Dan betaal jij daar de porto voor. Het gaat mij aan mijn hart dat die kinderen op blote voeten lopen, dat er gebrek is aan alles. Je kan bij een discounter al tandpasta kopen voor 69ct een tube , of andere dingen die ze nodig hebben. Als je elke keer als je boodschappen doet iets meeneemt heb je toch 12 tubes aan het eind van het jaar om mee te sturen. Je mag zelfs zomerschoenen sturen want die gebruiken ze dan als huisschoenen. Ik voel me rijk met een dak boven mijn hoofd en een bed om in te slapen. elke dag een douche en 3 maaltijden per dag.
We hadden gelijk even wat inkopen mee genomen en we hadden belegde broodjes meegenomen, ze waren met 50% korting. Die smaakten prima. We gingen eigenlijk voor peper en nog wat kleine dingen maar kwamen toch nog met een berg terug. Ze verkopen schijnbaar minder want veel was afgeprijst met 50%. De yoghurt was toch nog met uiterste verkoopdatum 2 december. Zo hadden we van alles en nog wat.
Na het middageten kwam Sabrina weer even want Ingrid moest boodschappen doen. Dat arme kind knapt maar niet op en viel bij ons weer in slaap. Haar even toegedekt en ook al is het maar een kwartiertje het zal haar wel goed doen. Ingrid kwam weer thuis en nam de kinderen mee want Theresa was ondertussen ook boven gekomen.
De Bofrost kwam met mijn bestelling en gelijk nog wat bij de kerstbestelling erbij besteld dat brengt hij 17 december. Ik heb namelijk geen plaats in de vriezer. Dus ik heb nu weer 17 dagen om wat eruit te eten.
Het is zo koud buiten en we zitten een groot deel van de dag ook met iets onder 0, in de nacht rondom minus 7. Ik had het in de middag echt koud ook in huis maar om half 4 gaat de CV weer aan en is het snel weer warm.









Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.