Intermezzo

Nederland, Gaastmeer

De kust van Noord-Italië is heel mooi en er zijn in Cinque Terre nog best wel veel toeristen, sowieso veel Amerikanen op de been in Italië. Je kan ze al van afstand horen, want ze praten harder, alsof ze daar geen twijfel over willen laten bestaan. We toeren door in de richting van Nice, door ontelbaar veel lange tunnels recht door de bergen heen. Ik begin me enigszins zorgen te maken over de toestand van de auto, er komen rammeltjes bij en in de tunnels is geen vluchtstrook. Misschien heb ik te veel tijd om erover na te denken onderweg, met een gangetje van 100 km kachel ik op de automatische piloot achter de grote gele stip aan. De campings waar we nu terechtkomen zijn grotendeels verlaten en worden niet echt meer bijgehouden. Ik moet een zeil bijzetten om er niet gedeprimeerd van te raken. Huizen die op internet worden aangeboden zijn duur, ze worden per dag verhuurd . Desalniettemin huren we er in Avignon een voor de week erop, een huis in Roquebrun in de Haut Languedoc, een streek met meer wijn- dan woonhuizen. De herfst is trouwens de beste tijd om een wijnstreek te bezoeken, druiven krijgen de mooiste kleuren. Het verbaast me ondertussen ook al niet meer dat het direct bij aankomst begint te miezeren, op z’n best mystieke nevelen te noemen. Ideaal weer om de confrontatie aan te gaan over de toekomst.

Ons reisgezelschap bestaat nu nog maar uit drie, we hebben op 20 oktober in Avignon afscheid genomen van Bess. Als er een hiernamaals bestaat zal ze nu op konijnenjacht zijn in de hemelse duinen. En misschien een keer wat vangen. Toby is er stil van, hij zal weer moeten wennen aan het enig hond zijn.

De idylle begint scheurtjes te vertonen, er bestaat blijkbaar zoiets als vakantiemoeheid. Misschien dat leuke dingen alleen leuk zijn bij de gratie van niet-leuke dingen. Of kan je aan een overdosis ‘leuk’ bezwijken, wie zal het zeggen. We beslissen tot wat sommigen als de ultieme vorm van zelfkastijding zullen zien, als ware het een onverwarmde kloostercel: we gaan in retraîte in Friesland om ons licht te laten schijnen over de toekomst.

We gooien de deur in Roquebrun achter ons dicht en rijden noordwaarts, via de slagvelden van WO I en familiebezoek over de Afsluitdijk naar Gaastmeer. Water, wolken en weidse vlakten, bijzonder geschikt voor diepzinnige gedachten. Spanje wacht wel.


Geschreven door

Al 15 reacties bij dit reisverslag

Nee! Ik zie het kaartje hierboven en denk 'dat kan niet, er zal toch niks gebeurd zijn?' Wat een onverwachte wending, en ergens ook weer niet, alle bijzondere dingen worden normaal na een tijdje dus ook rondreizen. Hoop jullie snel weer te zien, da's dan een voordeel van jullie terugkomst. Reflecteer ze.

Marieke 2016-11-06 11:11:57

Alle reisverslagen met heel veel plezier gelezen. Niet verwacht dat jullie zo snel noordwaarts zouden trekken. Van de Pyreneeën in de winter word je niet vrolijk, tenzij je goed huisje en contact met locale bevolking hebt. En dan nog.. Dus een goede retraite op het Friese platteland, lijkt mij een prima idee! ☺

Monique Romijn 2016-11-06 11:25:36

En dan weer in het natte Nederland!! Maar Friesland is prachtig en we zijn blij dat Jullie relatie dit avontuur heeft overleefd. We zullen die mooie verslagen nog missen, maar hopen snel weer wat te horen of elkaar te zien.

Wim en Co 2016-11-06 12:52:36

Tja, ergens kan ik het me ook wel indenken - als je eeuwig vakantie hebt wordt ook dat sleur. Ik hoop dat het Friese land duidelijkheid geeft!

Margot 2016-11-06 13:08:51

So far ... So good Al plannen voor de feestdagen ? Xx

Dikkie 2016-11-06 13:17:29

Zuid Frankrijk en de Pyreneeën zijn ook niet te versmaden aan de foto's te zien. Ook van Bess een mooie foto kijkend uit een of andere opening, net of hij de schoonheid ervan ziet. Nog twee foto's die eruit springen, de prachtige vijver met een oud huis erachter, de foto van het hele oude huis met Nico kijkend om de hoek en de beekjes erbij. Ook Lia kan ik me herinneren je zoektocht met wie ook al weer, naar oude voorwerpen van de 1ste WO in Frankrijk of België? De foto's geschoten in Friesland zijn ook de moeite waard, het mooie dijkje met de oude huisjes erlangs is een plaatje. En tot slot: helemaal mee eens: Spanje wacht wel!

mutti Gradie 2016-11-06 15:42:22

De verslagen en de prachtige foto's zal ik missen, maar ik ben erg blij dat jullie in Nederland zijn! Sterker nog, ik heb me gelijk maar opgedrongen en zie jullie binnenkort in Friesland , fijn!!

Doenja 2016-11-06 17:00:47

Een bijzondere wending en wat een hoop ervaringen en indrukken!

Jose 2016-11-06 20:50:57

Veel wijsheid en kracht gewenst voor jullie beiden. Je wil dit eigenlijk toch niet meemaken. Soms gebeuren dingen met een reden. Een turningpoint? Bezinning. Weergoden. Nieuwe doelen stellen? Even leeglopen. Tijd voor nieuwe beslissingen? We leven met jullie mee. Hou de 'genietknop' ook aan.

Bernard Hilgers 2016-11-06 20:51:59

Welkom terug en Fryslan Boppe! Geen betere plaats om te contempleren dan in een coulissen landschap of met een glaasje Berenburg in een gezellige ouderwetse kroeg LIA we zullen je weer opnemen in de warme schoot van de hexenkring als je tenminste deze kant op komt. Je hebt een paar heel leuke evenementen gemist maar misschien heb je het gevolgd via WhatsApp. Tot binnenkort?

Dynke 2016-11-06 21:29:29

We hebben alles gevolgd mooie foto's jullie kunnen wel een boek gaan schrijven Dit nemen ze jullie niet meer af. geniet lekker verder we leven mee.

Leo en Marian 2016-11-07 14:20:39

Gelukkig zijn jullie weer in het land! Ik kan slecht zonder jullie, hoor. En dan naar Friesland, wat een goede keuze. Wellicht wordt Harlingen het eindstation, dat zou goed nieuws zijn. Wat een leuk stadje is dat. Een en al leven in de brouwerij en met de veerpont naar de eilanden. Tot snel, possums. Veel liefs en groeten van een zeer blije zuster.

Annette 2016-11-07 15:27:47

Welkom thuis na, dacht ik, toch een fijn avontuur waar velen van hebben mee genoten. Heel veel geluk voor de toekomst. Knuffel voor Toby!

Annie 2016-11-09 14:00:23

Moeten wij echt die mooie foto's en prachtige verslagen missen ? Wij kunnen ons ook voorstellen dat alles heel vermoeiend is. Heel verstandig dat jullie dan zeggen én doen, tot zo ver. Geniet van deze tijd in Friesland en hopelijk komen jullie ook eens gluren bij de vroegere buren. Liefs Peter en Tineke

Peter en Tineke jullie ex achterbuurtjes 2016-11-14 17:58:16

Hallo Lia en Nico, Tot nu toe met heel veel plezier jullie reisverslagen gelezen, ook wel met enige jaloezie: "waarom durven wij zoiets niet". Ben benieuwd of jullie een doorstart gaan maken? Of wonen jullie alweer hier? Goed, we horen het wel. Alvast goede feestdagen (waar dan ook) en een mooi begin van 2017! Jeanne

Jeanne Drost 2016-12-12 12:02:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.