Valença do Minho, 16,8 km.

Portugal, Valença do Minho.


Wat hebben we heerlijk geslapen in onze privé kamer. Gisterenavond kregen we het ontbijt van vandaag al mee. Inclusief de thermoskan met koffie. Maar we konden ook thee zetten dus dat hebben we maar gedaan.
Om kwart voor acht vertrokken we voor een mooie route. Heel afwisselend. Over wegen en paden langs wijngaarden (waar we af en toe een druifje pikten) en voor de zoveelste keer over de kinderkopjes. Dat laatste is niet leuk meer. Eerst vonden we het niet erg, maar na 5 dagen is het vreselijk. De voeten worden gevoeliger.
Op enig moment kwamen we uit het bos en stonden bij een huis een paar bankjes. Toen wij daar op gingen zitten sproeide er een fijne nevel over ons heen. Een dame uit Porto vertelde dat dat speciaal voor de pelgrims was, voor als het heet was. Nu was het vandaag niet zo warm als de vorige dagen, het heeft zelfs een beetje geregend.
Rond 2 uur waren we bij hotel Villa Flora, een eenvoudig onderkomen. Na de douche zijn we op zoek gegaan naar een apotheek, daar wat voor mijn zere voeten gekocht en nu maar hopen dat het helpt.
Wie gaat er nu ook een voettocht maken op nieuwe schoenen en steunzolen. Dat is vragen om problemen.
Morgen gaan we de grens over naar Spanje. De volgende plaats is Tui waar veel te zien is. Het is maar 4 km. Dan zoeken we een onderkomen en gaan de stad bekijken. Goed om de voeten wat rust te gunnen.

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

"t Schiet al behoorlijk op, jullie naderen met rasse schreden Spanje en dan is Santiago ook niet meer zo ver. De kinderkopje kennen we, je voeten zwikken alle kanten op, straks in Spanje is dat over. Verstandig om nu even rust te nemen, Tui is een leuk plaatsje met veel historie. De grens brug naar Spanje is prachtig. Geef je voeten ( en ook Andre) lekker een dag rust, maar houd je pols wel soepel :-). Op naar Spanje..... Enne....weer bedankt voor een prachtig berichtje, we smullen er van.

Cor 2015-08-31 19:16:38

Ja, ja, die kinderkopjes, ik weet ze nog als de dag van gisteren, je vergeet ze ook nooit meer. Ginie ik hoop dat de attributen uit de apotheek gaan helpen. Hebben jullie genoten van het vestingstadje Valença? Mooi hé! Heel veel plezier in Tui en geniet van het wandelen de grens over via de brug over de "Minho". Buen Camino

Gerda Reijne 2015-08-31 19:19:30

Ik wilde jullie juist aanraden om een rustdag te nemen, maar daar is dus al in voorzien. Geniet en rust wat uit. Groetjes, Jeannette.

Jeannette 2015-08-31 19:24:19

Wat hebben jullie al veel gezien, tijdens jullie wandeltochten. Misschien idd even wat rustiger aan doen. Verder wens ik jullie heel veel plezier toe!

Carla 2015-08-31 20:16:44

Elke dag opnieuw kunnen we jullie belevenissen volgen. Het is een hele ervaring die jullie zo opdoen. Behalve dan de bekende kinderkopjes gaat het prima. Ook heerlijk om morgen een beetje rust te nemen. Wij blijven jullie met veel belangstelling volgen. Met heel veel groeten, ook van Thea. JOHN

JOHN 2015-08-31 20:45:40

Gezellig... iedere avond jullie belevenissen lezen! Doe het maar even rustig aan ! Je hebt alle tijd toch? lieve groet Gonny

Gonny 2015-08-31 20:53:48

Zo inderdaad super om het zo te kunnen volgen. Dacht eigenlijk dat ik verstandige ouders had, maar lopen op nieuwe schoenen en zolen???? Geniet ervan!!

Yvonne 2015-09-01 15:12:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.