Vitorino de Plaes, 19 km.

Portugal, Vitorino de Plaes


Gisterenavond hebben we heerlijk gegeten bij de bar naast de herberg. Draadjesvlees met salade en friet. Een appel toe. Samen een halve liter wijn en koffie toe. Dat alles voor, schrik niet, 6 euro per persoon. En dan te bedenken dat we voor donativo sliepen dwz 5 euro p.p. Zo kunnen we het nog lang volhouden.
We vertrokken vanmorgen om half 8, na een rustige nacht. Op onze kamer waren alle bedden vol en nog 4 matrassen op de grond.
We hadden een fijne wandeldag. En moe maar voldaan kwamen we rond half 2 bij Casa Fernanda aan. Wat een leuke ontvangst. We kregen gelijk een pilsje aangeboden. Daar zeggen we geen nee tegen. Inmiddels zit het hier helemaal vol. 3 mensen uit Frankrijk, 2 uit Spanje, 2 uit Amerika, 1 uit Zwitserland en wij.
De paters van eergisteren hebben ook nog geprobeerd hier te slapen eventueel buiten. Ik ben benieuwd of ze nog komen.
We zitten hier gezellig buiten met elkaar, eten vanavond gezamenlijk in de keuken.
De was zowel die van gisteren (was nl nog niet droog) als die van vandaag wappert heerlijk aan de waslijn.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Ik wordt nu een beetje gezond jaloers. Want het is echt geweldig in Casa Fernada. Ik weet nu als dat jullie geweldig eten in de keuken en morgenochtend een geweldig ontbijt daar hebben en dat alles ook hier donativo. Nogmaals, doe ze de hartelijke groeten van ons, want dit zijn ongelooflijke lieve mensen die hiernaast ook nog gewoon een baan hebben. Zij werkt op het postkantoor en hij is opticien en de pelgrims ontvangen doen ze er gewoon even bij en dit op een manier die zo warm is, bijna niet te bevatten. Ginie en André geniet hier van. Buen Camina

Gerda Reijne 2015-08-28 21:20:16

T'ja, na de reactie van Gerda kan ik niet anders doen dan beamen. deze mensen zijn uniek! Dit vonden wij "echte liefde voor de medemens". Nou ja, hoe dan ook, fijn om te lezen dat alles weer heel goed verloopt. Wij kunnen niet anders zeggen dan : ga zo door, maar doe het alsjeblieft rustig aan, geniet van elke wandeldag en wandeling. Je komt de mooiste momenten en dingen tegen, vind ze, beleef ze en blijf ervan genieten. Groet, Cor

Cor 2015-08-28 21:41:53

Fijn om te weten dat. Jullie het zo goed maken!nog veel plezierige ontmoetingen toegewenst! Groetjes van ons. Gonny

Gonny 2015-08-28 21:54:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.