Fietstrip Ehv-Blanes

16 jul 2016 - 1 aug 2016

Een tochtje Spanje


Waar begin ik toch aan, zal je denken? Nou, dat is niet zo moeilijk
Al jaren gaan we op vakantie naar Blanes, Spanje. En dan rijd je zowat 1000 kilometer met de auto door Frankrijk. De route de Soleil kan ik wel dromen. Drukke snelwegen, overvolle tankstations en parkeerplaatsen, opgefokte medeweggebruikers. Nee, ik had niet zo'n goede indruk van Frankrijk.
Totdat ik 5 jaar geleden door twee medebikers overgehaald werd om mee te gaan mountainbiken in de Franse Alpen. Met een gids van herberg naar herberg, 6 dagen lang. Dan kom je door kleine dorpjes waar de wereld lijkt te hebben stilgestaan. En niemand heeft haast. 's Avonds na het eten alles uitgestorven en een oase van stilte. Dat was een heel andere ervaring. En langzaam gaat dan de gedachte spelen om Frankrijk eens per fiets te ontdekken. Dus afgelopen jaar maar eens gaan snuffelen op het internet. Blijkt er een Paul Benjaminse te zijn die zowat heel Europa per fiets in kaart te hebben gebracht. Dus ook een route van Eindhoven naar Barcalona. Nou dat treft, dat past precies bij mij. Althans, het idee. Want een wegfietser ben ik nog steeds niet.
De reacties in mijn omgeving zijn divers. Zo van: "wat een uitdaging" tot "ben jij vroeger uit de wieg gevallen of zo?". Nou, bij mijn weten niet, toch mijn ouders eens vragen.
Toen maar eens bepaald wanneer e.e.a. kon plaats vinden. De drie weken zomervakantie met ons gezin willen we allemaal niet missen, en in totaal vijf weken vrij kunnen pakken. Dat wordt dus twee weken fietsen en (hopelijk) allemaal tegelijk in Spanje aankomen. Het gezin per auto, ik per fiets. Dus twee weken, dat is 100 km per dag dacht ik. Toen ik de route eens ging analyseren, bleek deze totaal meer dan 1800 km te zijn. Slik, dat wordt dan 130 km per dag, als ik me tenminste aan mijn schema wil houden. Een rustdag zou wel eens handig kunnen zijn....
Maar goed, in de winter alle informatie verzamelt, langzaam de spulletjes aangepast en de mountainbike omgebouwd. Voor en achter pakkendragers, gladde banden, lijkt niet meer op een mountainbike.
Het is nu een week voordat ik vertrek en sta echt te popelen. Het weer wordt (eindelijk) beter, de conditie is goed dus ben er helemaal klaar voor.
Zondag de 17e juli vertrek ik, spannend!

Alle foto's van deze reis

De reisverhalen van Gerts.reisdagboek volgen

Ontvang een email zodra Gerts.reisdagboek een nieuw reisverslag schrijft.

Reisverslagen

Album bestellen

Bestel van deze reis een prachtig fotoalbum. Hierin staan alle reisverhalen, foto's en locaties van deze reis. Het album wordt automatisch voor je gemaakt zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.

Maak een fotoalbum van deze reis