Dag 13

Spanje, Riudellots de la Selva

Dag 13. Caldes de malevella. 135 km

Gisteravond was een klein dorpje, vlakbij een kuuroord. Daar kwam ik achter toen ik € 5.00 per flesje bier moest betalen. Het was wel een lekker biertje, maar voor dat bedrag ga je niet uit je dak! Kon ook niet, want die molshopen lagen te wachten!

Vanmorgen een prima ontbijtje, dus ik was er klaar voor. Gelukkig heeft de Franse Rijkswaterstaat voor een prima weg gezorgd....en de klim naar 700 meter ging dan ook lekker. En helemaal in de schaduw, dat scheelt ook veel. Alleen de laatste km was een grindpad, en op het moment dat je dan schijnbaar Spanje inkomt (je ziet het alleen aan een monument) dan heeft de Spaanse rijkswaterstaat weer gezorgd voor een prima 2 baans weg naar beneden. Dat was lekker afdalen

Twee dagen heeft Spanje al gekriebeld, maar toen ik er werkelijk was, was het toch vreemd. In het begin rijd je door stukken, beschadigd door de bosbranden. Erg vreemd gezicht.

De temperatuur was hoog, dus in Pubol maar eens een siesta gehouden. Dali heeft daar een kasteel voor zijn vrouw gekocht schijnbaar, maar wat ik veel fijner vondt dat dat het eerste pleintje was met bankjes in de schaduw! (Waarom zetten ze die bankjes overal toch in de zon?). Ik heb daar wel een uurtje of twee gezetdn, tot de ergste warmte voorbij was. Op de route stond namelijk nog een klim van 360 meter door natuurgebied de Montnegre, en dat is in de volle zon niet te doen
Dus pas later aanbeland bij een B&B van een bekend stel, Denny en Imca van Lankveld. Sommige van jullie welbekend, hun roots liggen in Laarbeek, maar we hebben toch maar edn Estrella gepakt

Nog ongeveer 40 km naar Blanes en dan is mijn doel bereikt, dat wordt free-wheelen morgen....?

Tot morgen voor het verslag van de laatste dag!

Geschreven door

Al 18 reacties bij dit reisverslag

Je bent er bijna je bent er bijna maar nog niet helemaal. Supper Gert dat word morgen dan een rustig dagje. Ik heb gister hier ook een fietser voor een nachtje gehad en moest aan jou denken toen ik smorgens het ontbijdje aan het maken was ik heb het maar niet in mn ochtendjas gedaan.😉 Sucses morgen

Annemarie 2016-07-29 20:31:42

Wow Gert, echt zo vet dat je er al bijna bent!! Ik las je appje dat je in Spanje was toen ik in de supermarkt stond. Daar waar de buurtgenoten al twijfels hadden, is dat nu weggenomen: die weten nou zeker dat ik niet helemaal goed ben. Hardop je blijdschap tonen in gangpad 3 levert wat rare blikken op. Pff lekker belangrijk, jij bent er bijna! En wij zijn bijna klaar voor vertrek. Morgen nog even naar ons mam, zeggen dat ze zich echt geen zorgen hoeft te maken (iets met dovemansoren...) Geniet van je avond en van je aankomst in Blanes!

Angela 2016-07-29 20:46:15

Hey Gert goed om te lezen dat Rijkswaterstaat het daar ook goed. Och een biertje 5 euro dan drink je niet zo snel. Nog een paar kilometers vergeleken met 13 dagen geleden. Als je er bent zijn de biertjes pas echt lekker al kosten ze 10 euro. Fiets ze.

Anton 2016-07-29 20:59:28

Super Gert. Geniet vanavond maar bij dennis en imca . ook fijn om n avondje nederlands te praten denk ik. de laatste km zullen nu voor jou niet veel meer voorstellen maar je hebt een super leuke fietstocht gehad die je niet gauw zult vergeten Vanavond n lekker pilsje en nog veel succes met de laatste km morgen

Rianne 2016-07-29 21:02:07

Ons pa en wij zullen blij zijn als we je zien☺ dus tot morgen kanjer!!!!!🤗🤗

Petra 2016-07-29 21:09:07

Nou gert we zijn toch erg blij dat je er bijna bent. Je zult er toch wel een beetje genoeg van hebben. Morgen gaat het relexer. Kun je morgen ook al in de caravan? Voor mijn gevoel is het snel gegaan deze 2 weken. Tot morgen.

Ma en pa 2016-07-29 21:19:30

Wauw! Goed gedaan man! Petje af. Morgen een hele lange siesta houden! Veel plezier daar met z'n allen!

inge 2016-07-29 21:19:58

Sweet memories...45 jaar geleden met ons pap en mam in Puerto de la sela gekampeerd...super mooie vakantie gewenst en op naar Blanes! Man wees trots op jezelf en in rustiger tijden zou je eens kunnen denken aan het schrijven van een boek...talent en doorzettingsvermogen heb je al!! Groetjes voor iedereen en tot ziens!!!

Marja 2016-07-29 21:39:15

Hoi Gert ! Je ruikt de stal al in Blanes he ? Wat is het goed gegaan he ? GEWELDIG !!!!! Ben gisteren nog bij Hanneman geweest en het was er erg druk maar alles liep op rolletjes ! Daarna "effe" een borrel wezen drinken en wat denk je ? Om 12 uur thuis , dus vanmorgen een flinke kater en van appen kwam dus niks meer ! Wat heb je toch een mooie tocht gehad !! Een " monsterrit" maar toch ! Dus morgen nog een paar kilometers en dan lekker uitrusten en wachten op de rest , die hebben er ook heel veel zin in !!! Ik kijk nog uit naar je laatste verslag en ben toch blij dat je het zo goed volbracht hebt !! CHAPEAU !!!!! Groeten uit Uje !

Tante Jeanne 2016-07-29 21:54:10

Wauw Gert! Dikke complimenten. Lijkt wel of het je helemaal geen kreun kost... Ik zou het wel weten voor morgen; Heerlijk genieten van de geweldige gastvrijheid bij Denny en Imca! Je zult bij het ontbijt niets te kort komen! Daarna lekker relaxen aan het zwembad... Even siësta houden in een heerlijk king-size bed... En dan zondag op je gemakje naar Blanes. Super goed gedaan. Geniet van je welverdiende vakantie!!!

Francis 2016-07-29 22:12:03

Geweldig Gert wat zal jou Hanneke trots zijn op je en heel blij dat ze je natuurlijk zonder kleerscheuren weer heerlijk kan verwennen Fijne vakantie verder en groetjes

Nell 2016-07-29 22:44:22

Hoi schat,zoals Nel al zei Ja ,ik ben supertrots op je!!! Geweldig hoe je dit hebt volbracht!!! Maar ben ook erg blij dat je zo goed als op je eindbestemming bent!! We hebben 3x daags contact gehad,maar toen we straks een foto naar elkaar appte,werd het me wat teveel,was zo blij je te zien!! Het is ontzettend spannend geweest ,maar voor jouw ook een fantastische prestatie en ervaring. Ik kijk er naar uit om je maandag weer te zien!! Je bent mijn kanjer!!! Blanes "here we come"

Hanny 2016-07-29 23:03:13

Super gedaan Gert !!!! Een paar daagjes niet gekeken! Maar was toch effe nieuwsgierig geworden of het je gelukt was !!! Dat word lekker nagenieten op de vakantie!!! Geniet er maar lekker van, Proost. En doe de groetjes aan Denny en Imca en niet te vergeten Hanny morgen!

John 2016-07-29 23:48:59

Wat n geweldige prestatie..petje af Gert! Je schrijft alsof t je geen kruim gekost heeft..bultje hier...klimmetje daar.. ff siësta houden op n bankje...mooie vergezichten...niks klagend over lekke banden, pijntjes....ik ben heel trots op je! Morgen heerlijk thuiskomen...en maandag weer iedereen om je heen. Ga ervan genieten Gent. ..dik verdiend!

bertine 2016-07-30 00:28:30

geweldig Gert we zijn erg trots op je ,geniet van de vakantie we zullen blij zijn je weer te zien tot dan

tante en dun onckel 2016-07-30 09:47:38

Al in Spanje en bijna op de eindbestemming!... Petje af!... Topprestatie!... Op naar voor jou de laatste kilometers!... Maar is voor jou een eitje!... Jullie Han was zo blij jou op de foto te zien....traantje gelaten.... Laat staan dalik jou weer live te zien!... Suc6 voor de laatste kilometers en tot in Blanes!...👍👍👍

Anita Jansen 2016-07-30 10:39:02

Gert, Geweldige tocht genoten van jouw verslagen en foto's. Succes met de laatste loodjes. En fijne vakantie natuurlijk.

Bart vL 2016-07-30 11:08:21

Wow en nog eens WOW..wat een topper ben je..geweldig..Niets als lof..geniet van je welverdiende vakantie..rust goed uit..laat je in de watten leggen.Het was zo leuk om zo mee te reizen..

Mieke 2016-07-30 11:12:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.