Laatste dag in Kyoto

Japan, Kyōto-shi

Alweer de laatste hele dag hier, voordat we morgen de laatste etappe ingaan, naar Hiroshima. Gisteren zijn we naar Nara geweest. Een stad met een enorm park met veel tempels. Onder meer een prachtige tempel met een immens grote Boeddha, een laan door een bos met meer dan 1000 lantaarnzuilen. En meer dan 1200 loslopende herten, die als heilig worden beschouwd. Gaaf om te zien.
Vandaag naar de Tojitempel, waar een lokale markt werd gehouden. De tempel is bijna zwart en heel hoog (wél aardbevingbestendig gebouwd, zoals alles hier). Met krassende kraaien eromheen zag het er dreigend uit. Op de markt was het erg warm, het was weer boven de 35 graden en vochtigwarm, dus we besloten de laatste inkopen te doen. In de winkels is overal airco, dus goed te doen. Maar de winkelcentra vind ik minder leuk: overal westerse (Engelstalige) muziek (waarom!?? Niemand verstaat het!) en dezelfde kleding als hier. En ook Starbucks, Mac Donalds H&M). De cijfers zijn gelukkig wel te lezen, zodat we prijzen kunnen lezen én (vooral Rinke) bus- en metrolijnen kunnen vinden. Vragen heeft bijna geen zin: op de hele reis hebben we misschien 5 mensen ontmoet die redelijk goed Engels spraken. Maar iedereen is wel vreselijk aardig! En al dat gebuig en vriendelijke gezichten als je iets koopt, de klant voelt zich hier echt welkom! Geen sikkeneurig mens tegengekomen hier. Wat dat betreft een fijn land om te reizen: aardige mensen, veel te zien, heel anders dan thuis, veilig, superschoon, alles goed geregeld. Alleen nog niet zo ingesteld op westerse toeristen. Maar aangezien Japan de Olympische spelen 2020 wil binnenhalen, gaat dat misschien nog veranderen. Al hoop ik t eigenlijk niet... Laat t zo maar blijven.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Bedankt voor jullie zeer originele verjaardagsgroet. Hij is vandaag binnengekomen. Veel plezier nog daar, we lezen braaf elke dag je blog.

Irma 2015-07-21 20:01:31

hahahaha mijn vermoedens zijn bevestigd, lekker puh pap!

Michael 2015-07-22 19:29:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.