Regen en geluk

Japan, Kyōto-shi

Gisterenmiddag 16 juli aangekomen in Kyoto, voor t eerst met de Shinkansen, hij ging niet heel erg hard, ruim 260 km p/u. Het begon te regenen en heeft t/m nu (21.30 uur oo 17 juli) niet opgehouden. Hoosbuien!!! Die kennen we in Nl nog niet. Het schijnt veroorzaakt te worden door de tyfoon. Je wordt echt drijfnat, ook met paraplu. Dan maar een taxi naar ons -nieuwe- hotel. Was ook spotgoedkoop (€7,50)Helaas bleek ik bij het inchecken mijn portemonnee met alle pasjes en veel geld kwijt!! Paniek dus, tot de taxichauffeur weer op de stoep stond om de portemonnee met alle inhoud terug te brengen, was in de taxi gevallen. ?? We hadden al gehoord dat in Japan niet wordt gestolen: het is echt waar! Wat een geluk! We zijn smiddags naar de overdekte markthallen geweest, erg leuk! Er is vanalles te koop, gefrituurde octopus op een lollystokje, allerlei soorten (gedroogde) vis, komkommerrepen op een stokje, duizend soorten thee en kruiden, enorme perziken voor 2,25 per stuk. Winkeltjes met 100-yen €0,70) spulletjes (dus koopt Peter smeerolie voor de fiets?).
Ook lollig zijn de toiletten in de warenhuizen en hotels: met verwarmde bril (alsof er al iemand voor jou heeeel lang opgezeten heeft) en bidet én een kinderzitje aan de muur. En de verkopers buigen netjes, zelfs sámen, bij winkelsluiting. Het eten is lekker, met stokjes gaat goed. Ook in Kyoto spreekt niemand Engels. Hier kom je ineens veel meer Nederlanders tegen. Misschien omdat er het Gion-Matsuri festval was: een grote traditionele Japanse optocht: was leuk om mee te maken!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Leuk! vooral die smeerolie, krijg je die wel mee in het vliegtuig??

Michael 2015-07-17 16:29:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.