Verslag 15 juli

Japan, Gotenba-shi

Toen we aankwamen in Tokyo werd duidelijk dat ik op een traditionele Japanse futon zou slapen. Ik zag een zeer dun matje liggen, de dikte zal te vergelijken zijn met een tuinstoelkussen. Na de eerste nacht erop te hebben geslapen, werd ik wakker met heup, nek en rugpijn. De tweede nacht besloot ik op mijn scoutingmatje te slapen wat een hele verbetering bleek te zijn.
Toen ik vannochtend bij vertrek nog een kastdeur open deed, stond mij het huilen nader dan het lachen. Achter die kastdeur ging een heerlijk dik matras schuil wat eigenlijk de futon zou moeten zijn. Dit zorgde voor veel gelach van mijn ouders natuurlijk.
Enfin, tijd voor vertrek. We hadden berekend dat we er anderhalf uur over zouden doen om het busstation te bereiken. Door onze geweldige samenwerking en mijn briljante scoutingvaardigheden hebben we er maar een half uur over gedaan. Dit resulteerde in het nemen van een vervroegde bus richting Gotemba. Eenmaal in Gotemba aangekomen, bleken we bij het verkeerde station uitgestapt te zijn. Na enig handen- en -voeten werk met een plaatselijke taxichauffeur en met de eigenaar van het appartement aan de lijn, kwamen we toch bij plaats van bestemming uit.
Mount Fuji was de hele rit al te bewonderen geweest maar nu zagen we hem dan echt in vol ornaat. Het is echt een wonderschone berg! We fristen ons snel op en gingen op weg naar het Peace park; een tempelpark gelegen met mooi uitzicht op de Fuji. Het was een fabuleuze tuin met prachtige boedistische beelden en bouwwerken. Ook de bonsaibomen ontbraken niet aan het Japanse vergezicht. Na de vermoeiende wandeling was het tijd voor een klein dutje en een douchje. Momenteel is het 18:41 plaatselijke tijd en zullen we onS naar een restaurant begeven. Het restaurant was een ware beleving. Bij binnenkomst moesten onze schoenen uit en moesten we op blote voeten verder. Wij dachten hoofdgerechten besteld te hebben maar eigenlijk waren het kleine voorgerechten. Dus we bestelden nog maar wat gerechten. De serveesters spraken geen woord engels dus de vertaalmachine werd er bij gehaald. Al met al prima gegeten maar het was wel een ervaring!

Fijne avond nog!
Veel liefs
Rinke

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Leuk geschreven, Rinke :) Dank je wel!

Martine 2015-07-16 09:19:45

ze leggen de futons idd in de kast weg ja XD. dat dunne kleedje is om op te zitten, als het goed is was er ook ergens een laag tafeltje wat je daar dan weer op zet. dat doen ze allemaal om ruimte te besparen gezien de gemiddelde woning niet zo groot is. als je iets niet kunt vinden zeg dan: sumimasen, sukoshi yoroshii desu ka? (excuseert u mij, heeft u een ogenblik?) ... wa doko desu ka? (waar is de/het ...?) en dan kun je ook nog zeggen: koko kara dou ikimasu ka? (hoe kom ik daar vanaf hier?) of chizu o kaitte kudasai (kunt u een kaartje voor mij tekenen aub?) VEEL PLEZIER! Michael.

Michael 2015-07-16 11:19:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.