Achtste therapiedag

Nederland, Willemstad

Poging twee. Geen stakende vuilnismannen, mooi op tijd weg. Helemaal klaar voor het statieportret op de Emmabrug! Oké, zon vol in de lens en de wind die het haar van Maxim in de war maakte.... Maar hier gaan we het maar mee doen. Ik denk dat we gewoon weer een keer terug moeten komen in de toekomst voor een betere foto :)

Om wat geld te besparen voor een volgende reis kreeg Kemen vandaag roggen- en haaien therapie! Veel voordeliger dan zo’n dure dolfijn.
Nee hoor, Kemen ging weer iets afstrepen van zijn stoer-lijst. Snorkelen met roggen. En het zijn best grote roggen die daar in het water zwemmen. En alsof dat niet genoeg was, ook nog even een rondje langs de haaien. En naar mij zwaaien voor een mooie foto.
Freek Vonk eat your heart out!!

Hoe leuk en avontuurlijk het daar ook was, Kemen wilde heel graag naar Bonnie. Natuurlijk. Geconcentreerd maar met heel veel plezier zwommen ze weer rond, speelden ze met de bal, ringen, de stok en als klap op de vuurpijl ging Bonnie na een kus Kemen nog even snel een dikke knuffel geven.
Op het dok kreeg Kemen weer een massage om zich bewust te worden van zijn mondspieren. Maar werd daarna ook gemasseerd met wat minder prettige dingen. Zo kon hij zijn grenzen aan geven en leren om stop te zeggen. Maar ook om te leren hoe hij moet reageren wanneer Maxim en Mayte stop zeggen wanneer hij bijvoorbeeld gaat duwen.

Mayte en Maxim hadden hetzelfde onderwerp bij de broertjes- en zusjesclub. Zij leerden hoe je duidelijk stop kan zeggen met gebaar, klank en gezichtsuitdrukking. Daarna was het tijd voor wat ontspanning en hadden ze een beauty ochtendje. Maskertje op, haarvlechten en nagellak. En Maxim, Cas en Melle waren zo sportief om mee te doen! Maxim kwam met een prachtig klein vlechtje en (dan wel blauwe) nagellak terug. Jullie begrijpen dat ik hier geen foto van mag laten zien...

Maxim ging met Cas mee, samen zwemmen en voetballen en wij gingen naar huis. Kemen gaat zonder luier van het cdtc naar huis en krijgt pas weer eentje om in de middag. Ondertussen proberen we steeds naar de wc te gaan. Afgelopen dagen zonder succes, maar vandaag.... gelukt!!!! Als beloning mocht Kemen zeggen wat we gingen eten. En dat waren pannenkoeken. (Gelukkig hebben ze hier ook kant-en-klare pannenkoeken, want mijn idee van tropisch Curacao is niet met 30 graden pannenkoeken staan bakken...)
Toen Maxim weer thuis was, even met z’n allen in het zwembad. Kemen met zijn duikbril in flippers. En Noud die op water reageert als een hyperactieve gremlin. Ik denk dat als je hem loslaat, hij werkelijkwaar wegzwemt...

En daarna barbecue. Met pannenkoeken. Beste pannenkoeken ooit!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat een geweldige dag weer en wat knap zonder luier. Topper ben je! Natuurlijk mag je dan kiezen wat je eet en er gaat niks boven pannenkoeken natuurlijk. Geniet nog maar even de laatste dagjes!

Tineke 2019-01-31 08:09:55

Zoo wat knap zonder luier!!!! Echt stoer en verschrikkelijk knap! Ja wij hier hadden ook voor pannekoeken gekozen, lekker met stroop. Goed van je dat je ook Stop durft te zeggen. Ook voor Maxime en Mayte is dit knap. Zwemmen met roggen en haaien???? Hoe durf je!!!! Topper. Nog lekker genieten deze dagen, heerlijk. knuffelen met Bonnie en een dikke kus. Tot de volgende keer! Hier lekker in de sneeuw dollen met Ice. Kusjes van ons 💋💋

Heit en mem Boomsma 2019-01-31 09:21:11

Kemen stoere bink die je bent, duikbril op, gekke flippers aan, flamingo's voeren en aaien, zwemmen met dikke roggen en HAAIEN en misschien vergeet ik nog wat en o ja luier uit en dan lukt het ook nog op de wc! En Mayte en Maxim jullie genieten en leren ook nog belangrijke dingen! Ik geloof best dat jullie wel weer terug willen, maar goed sparen allemaal. Noud helemaal chil, en Wilco en Seppie vast ook!Geniet nog even van deze mooie maar ook weer belangrijke reis!

Pake en Beppe Drost 2019-01-31 10:05:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.