Hamburg Süd

Nederland, Laren

Dag 5, Gudehandviertel - Seekamp, 116km

De dag begint vroeg: 6:00 wakker en ga om 6:30 maar ontbijten, koffie zetten en spullen pakken.
Stipt 8:00 rijd ik de camping af. Lekker vroeg, dan heb ik wat tijd in Hamburg... en dat blijk ik nodig te hebben.

10:15 rijd ik het zuidelijk havengebied van Hamburg binnen. Yess! Hamburg! Al 15 jaar wil ik al een keer naar Sankt Pauli en nu kan het. Alleen nog de Elbe over. Die brug is hóóg en statig.

Maar dan stopt het fietspad. Wat dit havengebied is volledig ingericht op vrachtverkeer. Volledig.
Dus niet met de fiets over de brug.
Ik dool ruim een uur door het industriegebied als ik een politiebureautje zie. Daar besluit ik het aan de Polizei te vragen hoe ik met fiets over de Elbe kom. Optie 1 de bus. Optie 2 de pont. Beiden gaan 1x per uur. De pont zie ik voor mijn neus wegvaren. Dán maar de bus, maar waar is de bushalte? En even oversteken is er hier ook niet bij.
Eindelijk de bus gevonden. In mijn beste Engels vraag ik aan de buschauffeur of ik meemag. Hij vindt t prima en vergeet van opwinding te betalen.
Yes, daar gaan we! De Elbe over.

Nu nog naar het centrum. Maar dat moet dan weer met de metro.
Dus nu moet ik weer met fiets en al de metro in. Daar gaan we. Op naar Sankt Pauli!
Daar fiets ik door de beroemde arbeiderswijk en zie vergane glorie, kraakpanden en zwervers ‘gewoon’ op straat leven. De wijk maakt toch wel indruk. Ik haal nog n souveniertje van FC St. Pauli. En in rap tempo verlaat ik het centrum. Als ik alle voorsteden voorbij ben, denk ik dat t voor vsndaag er toch bijna opzit. Nope, nog 65km. En die gaan niet bepaald vlot. Steile holle weggetjes, weer door n bos, nog meer hellingen. Van die venijnige korte steile.

Dan, na 116 lange kilometers rij ik de camping op. Mijn dag door Hamburg zit erop. En vooral, het was een ware beleving.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ha, leuk verhaal.

Gerrit keij 2018-06-07 22:11:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.