Hulp en ondersteuningNiet alle fotos die ik bij mijn verslag heb gezet, zoals panoramafotos, zie ik terug in het album?

Dat klopt. Foto's van afwijkend formaat (zoals dus panorama foto's) en foto's van lage resolutie worden standaard weggelaten uit je album.
 

Afbeeldingen van lage resolutie / Fotos van lage kwaliteit

Een foto van minder dan 0.78 megapixel (kleiner dan 1024x768) wordt standaard weggelaten uit je album. Je kunt de opties 'Foto's van te lage resolutie weglaten' uitzetten om er alsnog voor te zorgen dat deze foto's wel in je album komen. Maar van deze foto's zul je dan na het drukken zeker wel pixels gaan zien. Je zet deze optie uit door rechts naast je album naar 'album instellingen wijzigen' te gaan, en daarna te kiezen voor 'Geavanceerde instellingen'.
Waar je ook rekening mee moet houden is dat ook foto's van een hogere resolutie van lage kwaliteit kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bewogen foto, een foto gemaakt in het donker, een foto gemaakt met tegenlicht, of een foto waarbij digitaal ingezoomed is. Onze software kan die foto's niet detecteren, en zullen dan dus wel in je album opgenomen worden. Dus zelfs als je de optie 'fotos van lage resolutie weglaten' aan hebt staan, dus zul je toch je controle album goed moeten controleren of je de foto's er mooi uit vind zien en of ze niet van lage kwaliteit zijn.
 

Afbeeldingen van afwijkend formaat / Panoramafotos

Fotos met een beeldverhouding van meer dan 4 of lager dan 0.25 worden standaard weggelaten uit albums. Je kunt de optie 'Foto's van afwijkend formaat weglaten' uitzetten om er alsnog voor te kiezen deze foto's in je album op te laten nemen.
De reden waarom wij deze foto's weglaten is vrij simpel. Onze fotoboeken zijn staand, en panorama foto's en zeer brede foto's kunnen daardoor niet mooi getoond worden in het album. De foto zal dan heel smal worden met veel witruimte aan de boven en onderkant. Daardoor zul je nog maar weinig van de foto goed kunnen zien.
Hou er ook rekening mee dat standaard foto's in het album gesneden worden om ze passend te maken in het vlak. Je zal dus de optie 'Foto's passend maken' uit moeten zetten om panorama foto's goed te kunnen zien.