Hulp en ondersteuningHoe verander ik het fotoalbum? Of hoe deel ik het fotoalbum anders in?

De indeling van het fotoalbum wordt automatisch bepaald door ons systeem. Dit zorgt ervoor dat je zelf weinig tijd hoeft te besteden aan het indelen van het album en keuzes maken over de foto's. Soms komt dit alleen niet zo uit dat het helemaal naar je zin is. Wat je dan kunt doen is bijvoorbeeld de volgorde van foto's bij een reisverslag veranderen. Je kunt ook teksten van reisverslagen inkorten om het beter passend te maken op pagina's. Nadat je dit gedaan hebt kun je rechtsonderin op de pagina van het album een nieuwe versie genereren.
 

Tip

Je hoeft niet bij elke wijziging weer op 'opnieuw genereren' te klikken. Het handigste is om het album 1x door te bladeren en dan ook in 1x alle wijzigingen die je wilt te maken aan de bijbehorende reisverslagen. Als je een tablet hebt kan het handig zijn om op je tablet het album door te bladeren en op je PC vervolgens de reisverslagen te bewerken. Eenmaal klaar klik je 1x op 'opnieuw genereren'. Zo hoef je niet steeds op het genereren te wachten.
 

Volgorde van foto's

Bij het A4 album heb je aardig invloed op de volgorde van foto's. De indeling is namelijk niet willekeurig, maar is afhankelijk van de volgorde van foto's in combinatie met het formaat van de foto's. Zo worden 6 staande foto's heel anders ingedeeld dan 3 staande en 3 liggende. Je hebt dus met name invloed door het verplaatsen van foto's van verschillend formaat (staand met liggend etc).
Wil je een bepaalde foto binnen 1 pagina dus op een andere plek hebben? Wijzig dan het bijbehorende reisverslag en verplaats de foto's onderling zodat de foto die op dat moment groot getoond wordt qua volgorde vervangen wordt met een foto die je groot wilt hebben. Let er daarbij dus goed op dat beide foto's bijvoorbeeld staand / liggend / vierkant zijn.