Dag 10 met de boot naar Saint Tropez en jachten kijken

Frankrijk, Cogolin

119812

Lunch: €40,-
Bootje naar Saint Tropez: €25,-
Ijsje: €3,50
Boodschappen: €3,80

We rijden naar Marine Cogolin, daar kun je met een bootje naar Saint Tropez. Dat had de aardige mevrouw van de camping ons verteld. De hond mag ook op de boot. We komen rond 10:15 bij de boot. Eerst een parkeerplaats zoeken, die we na een paar keer vragen vinden. Er staat wel verboden voor campers, maar wat moet je dan? Dan naar de boothaven, en inderdaad na een tijdje komt de boot eraan, kosten €25 retour. Practig weer en we kunnen boven op het dak. De boot stopt eerst in een ander haventje (Grimot?) en gaat dan verder naar Saint Tropez. Hartstikke leuk. Bij Saint Tropez ligt de haven barstens vol met dure boten, maar als je in het stadje komt is het helemaal idioot. Echte miljoenen schepen. Achteraf blijkt dat sterren als Byonce, Elton John, Stallone etc hier regelmatig liggen. Het jacht van Byonce leek er te zijn. Alle jachten hebben een bedieningscrew.

Saint Tropez is duur! Een biertje kost €6,- en eten is ook duur.we zoeken iets eenvoudigs en vinden een pizzatent, we eten een salade met een karafje wijn...€40,-. Wel lekker overigens.

Saint Tropez is wel mooi, maar heel druk. Als het vol zomer is kun je hier waarschijnlijk over de koppen lopen. We blijven tot een uur of drie en gaan dan weer terug.

Thuis even afkoelen in het zwembad. We eten war brood. De middaglunch was best veel!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.