Umbrië/Sansepolcro-Assisi op km 1999

Italië, Assisi

Gisteren laat lekker gegeten bij een gezellige Italiaan om de hoek. Toen zagen we al dat Sansepolcro een mooi oud stadje is.

Vanochtend met de fiets aan de hand stadje bewonderd en om 09.00 begonnen aan de rit van uiteindelijk 95 km met 590 hoogtemeters (310 etappe en 280 omhoog naar de camping in Assisi)!!

Het eerste stuk volgt de Tiber omlaag die we zo af en toe zien. We zien een Ferramente (soort Blokker) en ja hoor, bij de derde is het raak, deze beste man had voor ons een gasblikje met schroefdraad. Hij werd er zelf ook blij van. Verder door Città di Castello, klein stadje met oude stadsmuren en rainaissance pallazzi, mooi. Halverwege de etappe komt het mooiste stuk, prachtig Umbrië met lichtglooiende heuvels, wat leuk trappen is. Zo mooi hier. En warm. Er volgt na Piccione nog een soort van pasje wat ons ietwat laat zweten, kijken we uit over een groot dal en zien we in de verte hoog in de heuvels Assisi in de late middagzon liggen. Wow wat mooi gezicht! Bij Petrignano ons avondeten ingeslagen want we wisten dat het restaurant op de camping op woensdag gesloten zou zijn. Hierna volgen we de route in het boekje niet meer maar de bordjes Assisi, slimme keus blijkt achteraf; de keuze van camping daarentegen niet (het boekje vermeldt er 2) en tip aan andere Rome reizigers: neem de andere camping in het dal...

Dan naar de camping. In het begin vinden we de klim daar naartoe nog wel leuk want het avondlicht op Assisi is wel zo mooi, maar wisten wij dat de camping zo steil omhoog zou liggen. Helemaal aan de uiterste bovenkant van het stadje moeten we na een lange klim de fietsen omhoog duwen... nog 800 meter, en dat is lang 😖. Inmiddels vinden we het niet meer leuk en dat ziet de campingeigenaar en geeft ons spontaan korting, wat ons niet interesseert en om 23.00 uur liggen we na de was en potje koken en heeele lekkere wijn uitgeput maar toch voldaan in bed met ver onder ons een dal met honderdduizend lichtjes.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Nou, jullie hebben het toch maar weer geflikt! En hé, twee Franciscussen in één week, dat maak je ook niet vaak mee. Wel stil zijn in de kerk, anders zul je het horen 😉.

An 2018-06-07 13:03:26

Hoi saampjes, bedankt voor het mooie reisverslag. We kunnen door jou/jullie verhalen zo meeleven en dat is top! Wanneer moeten jullie op audiëntie? Gaan jullie in je fietskleding of heb je nog iets anders bij? Ik vroeg het me af... xxx

Syllie 2018-06-07 13:43:28

Vreselijk die klim naar boven! Hebben wij ook gehad vorig jaar! Maar wel heel erg de moeite waard! Ik geniet van jullie verhalen.

Erika van den Bosch 2018-06-07 14:33:47

Dat geloof ik wel; met heeeele lekkere wijn zie je misschien wel honderdduizend lichtjes terwijl er maar een paar lantaarnpalen staan ... Genietze!

Eddy 2018-06-07 15:58:43

Ha die fietsende pelgrims , prachtige reisverhalen met genoeg uitleg over historie-en cultuursnuiven . In het sfeervolle landschap zal het id wel eens flink ploeteren zijn . Allebei een bolletjestrui ; zou dat helpen ?😉 Verdiend is ie zeker ! Ennuh : zouden ze nog een heilige Fransiscus over hebben daar ? Geintje 🤓 Succes en fijne avond nu !

Henk en Ria 2018-06-07 20:34:11

Super mooie foto’ s wat een knappe onderneming van jullie succes bij de paus ook heel bijzonder om mee te maken . Nou succes verder ik vind het leuk om jullie verslagen te lezen. Gr Rian

Rian verwegen 2018-06-08 17:48:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.