Hulp en ondersteuningHoe beveilig ik mijn reisverslagen met een wachtwoord of hoe kan ik mijn reisverslagen afschermen voor de buitenwereld?

Je kunt je reizen en reisverslagen afschermen met een toegangscode. Je reisblog kan dan alleen gelezen worden door volgers en thuisblijvers als ze jouw toegangscode weten. Een toegangscode is dus iets anders dan het wachtwoord van jouw reisblog.
 

Toegangscode instellen via de website

Ben je ingelogd? Klik dan hier.

Ben je niet ingelogd? Doe dan:
  • Klik op inloggen
  • Log in met je gegevens
  • Klik rechtsboven op je naam en kies Instellingen
  • Klik vervolgens op Privacy instellingen in het linkermenu.
  • Volg de instructies op het scherm

Al jouw reisverslagen zijn nu met een toegangscode beveiligd!
 

Toegangscode instellen via de app

Op dit moment is het alleen mogelijk om via de website deze toegangscode op je reisblog in te stellen. Via de app kan dit nog niet. Je hoeft dit dus maar eenmalig via de website te doen, en uiteraard zullen alle reisverslagen dan beveiligd zijn. Dus ook alle verslagen die je daarna via de app schrijft.
 

Moeten mijn volgers nu ook een account bij Pindat maken?

Nee dat is het mooie van een toegangscode. Als volgers deze code weten kunnen ze bij jouw reisverslagen. Ze hoeven dus niet zelf een Pindat reisblog te maken. Als ze jouw verslagen bezoeken krijgen ze eenmalig op die pc, tablet of telefoon de vraag om jouw toegangscode in te voeren. Vervolgens zal die met een cookie opgeslagen worden.
Een toegangscode is dus iets anders dan jouw wachtwoord. Zorg ervoor dat je jouw wachtwoord altijd geheim houdt.