Hulp en ondersteuningMijn volgers krijgen geen e-mail, hoe los ik dit op?

Dit kan een aantal oorzaken hebben. Allereerst is het belangrijk om even na te gaan of het om 1 persoon gaat, of dat echt niemand van je volgers een e-mail heeft ontvangen.
 

Niemand ontvangt mails over mijn reisblog

In dat geval is het meest voor de hand liggende dat je een reisverslag geschreven hebt, maar de optie 'stuur mijn volgers een e-mail' niet aangezet hebt. Als je via de website verslagen schrijft dan wordt die optie nooit automatisch aangezet. Via de app wordt deze optie alleen automatisch aangezet als je een nieuw verslag schrijft. Controleer dat dus.
Je kunt ook controleren of de mails naar je volgers wel verstuurd zijn. Als je nu ingelogd bent kun je naar mijn volgers gaan. Je ziet daar in de kolom 'laatste update' staan wanneer de laatste mail verstuurd is. Via de app kun je het menu openen en dan kiezen voor 'volgers'. Als je online bent zul je daar ook zien wanneer de laatste update verstuurd is.
 

Eén of enkele personen ontvangen geen mails

In dat geval is het meest voor de hand liggende dat die persoon jou niet langer volgt. Als iemand problemen met zijn e-mail heeft (zoals een mailbox die vol is) zal hij automatisch afgemeld worden. Ook als iemand een typefout in zijn mailadres gemaakt heeft zal die automatisch afgemeld worden. Controleer dus of die persoon wel als volger geregistreerd staat. Als je nu ingelogd bent kun je naar mijn volgers gaan om dit te doen. Via de app kun je het menu openen en dan kiezen voor 'volgers'.
Is de persoon wel aangemeld? Dan is de kans groot dat hij/zij een hotmail.com adres heeft en de spamfilter instellingen te streng heeft ingesteld. Alle e-mail van onbekende afzenders wordt dan in de spambox gezet. Vraag dus aan die persoon zijn spambox te controleren, en het adres info@pindat.com in zijn of haar adresboek op te nemen.
 

Wanneer precies worden mails aan mijn volgers verstuurd?

Het kan soms voorkomen dat je het vinkje 'stuur mijn volgers een e-mail' aangezet hebt en dat er toch geen mails verstuurd worden. Dit gebeurt alleen onder bepaalde situaties om te voorkomen dat jouw volgers te veel e-mails ontvangen vanuit Pindat en zich gaan afmelden. Er wordt alleen een e-mail verstuurd als:
  • Het tijdstip van publiceren/uploaden van het verslag later is dan de laatste update die een volger ontvangen heeft
  • Het tijdstip van wijzigen van het verslag later is dan de laatste update die een volger ontvangen heeft EN het verslag al langer dan 5 uur geleden gepubliceerd/geupload was