Hulp en ondersteuningHoe activeer ik mijn Pindat reisblog?

Als je je hebt aangemeld, sturen wij je direct een e-mail met een activatiecode. Door de link in deze e-mail te volgen, of door de activatiecode over te nemen kun je jouw Pindat reisblog activeren. Je kunt hier jouw reisblog activeren.
Je hoeft dit maar eenmalig te doen, en daarna heb je de activatiecode nergens meer voor nodig. Let dus op dat een activatiecode iets anders is dan jouw wachtwoord. Je kunt niet inloggen met een activatiecode. Het activeren van je reisblog is nodig zodat wij zeker weten dat het e-mailadres wat je opgegeven hebt ook echt jouw e-mailadres is.
 

Help, ik heb geen activatiecode ontvangen!

De meest voorkomende reden daarvoor is dat onze activatie e-mail in jouw spambox terecht is gekomen. Meestal gebeurt dit bij hotmail.com addressen omdat het spamfilter dan te strak afgesteld staat. Alle e-mail met een onbekende afzender wordt dan in je spambox gezet. Check dus je spambox, en voeg info@pindat.com toe aan jouw adresboek.
Staat de mail niet in jouw spambox en heb je minimaal 10 minuten gewacht, dan is er iets anders aan de hand. Het meest voorkomende is dan dat je mailbox vol is. Schoon dus wat mails op en doe dan het volgende:
Een andere optie is nog dat je een typefout hebt gemaakt in je e-mailadres bij het aanmelden. Ook daarvoor moet je de volgende stappen opvolgen:
 

Hoe vraag ik een nieuwe activatiecode op?

Dat is niet mogelijk. Wat je wel kunt doen is onze wachtwoord vergeten optie gebruiken. Daarmee kun je een wachtwoord resetcode opvragen. Doe dit als volgt:
  • Ga naar de wachtwoord vergeten pagina
  • Voer daar jouw e-mailadres in
  • Klik op 'Nieuw wachtwoord opvragen'
  • Krijg je de melding Er bestaat geen reisblog met dit e-mailadres.? Dan heb je dus waarschijnlijk een typefout gemaakt bij aanmelden. Het beste wat je nu kunt doen is je e-mailadres wijzigen als je nog ingelogd bent, en anders een nieuw reisblog aanmaken.
  • Gaat het wel goed? Haal dan je e-mail op, en vul de resetcode in, en kies een nieuw wachtwoord. Daarna is je reisblog ook geactiveerd.

Lukt het ondanks deze instructies nog steeds niet? Neem dan contact met de helpdesk op, en vertel wat je allemaal al geprobeerd hebt en waar het mis gaat.